< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Pintér: Az év végére megszűnik a rendőrség adóssága

| Mobile | RSS

Pintér: Az év végére megszűnik a rendőrség adóssága

Közel 10 milliárd forintot csoportosít át a Belügyminisztérium, ezzel az év végére felszámolják a rendvédelmi szervek adósságait – írja Pintér Sándorra hivatkozva a hétfői Napi Gazdaság.

A rendőrségnél a legalább 30 napja lejárt tartozásállomány értéke 2,8 milliárd forint, míg a büntetés-végrehajtásnál mintegy hatszázmillió forintra rúg; átcsoportosításokkal azonban az év végére felszámolják ezeket a tartozásokat – derül ki Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamás szocialista képviselő kérésére adott válaszából, amelyet a hétfői Napi Gazdaság ismertetett.

A Belügyminisztérium a tartozásállomány alakulását folyamatosan figyelemmel kíséri, a tárca saját hatáskörében tett intézkedésekkel, illetve kormányzati intézkedés kezdeményezésével, központi költségvetési forrásokat is igénybe véve, a tartozások kezelhetőségének fenntartását biztosítja. Mindezek miatt kincstári biztos kijelölése nem szükséges – írta Pintér Sándor.

Ilyen, az adósság kezelését szolgáló kormányzati intézkedés a 2010. évi kötelezettségvállalással nem terhelt maradványok felhasználásáról szóló kormányhatározat, melynek értelmében a 2010-es előirányzat-maradványból a rendőrségnek 7,8 milliárd forintot, a büntetés-végrehajtásnak pedig 1,8 milliárd forintot csoportosítanak át – ezek az összegek a szervek tartozásállományát jóval meghaladják. Mindez lehetővé teszi, hogy 2011 végére a rendvédelmi szervek tartozásállománya megszűnjön – véli a miniszter a napilap cikke szerint. Egy másik dokumentum alapján jelenleg a 46 ezerből 1400 hivatásos állás betöltetlen a rendvédelmi szerveknél.
Kommentálja ön is
forrás:origo

Leave a Reply 258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |