< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tanyafejlesztés: csodákat fogunk művelni

| Mobile | RSS

Tanyafejlesztés: csodákat fogunk művelni

2011. augusztus 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jövő csütörtöktől indul a tanyafejlesztési program, a kormány idén csaknem egymilliárd forinttal segíti a tanyán élőket. Pályázni szeptember végéig lehet, a nyertesek még az idén megkaphatják a pénzt.

Tanyán élő magánszemélyek, önkormányzatok, illetve önkormányzati cégek adhatják be pályázataikat az induló tanyafejlesztési programra. A családok tanyájuk, gazdasági épületei felújítására, eszközök, állatok, vetőmagok vásárlására fordíthatják a támogatást, illetve energetikai korszerűsítést is végezhetnek az elnyert összegből.

Az önkormányzatok olcsó önkormányzati boltok nyitását, utak javítására szolgáló gépek vásárlását, a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését finanszírozhatják a pályázati pénzből, amelyhez 25 százalékos önrészt fel kell mutatni minden pályázónak.

A pályázatai feltételekről Balogh József országgyűlési képviselő, a tanyaprogram kezdeményezője a Krónikának elmondta: magánszemélyek esetében tanyasi embernek kell lenni, életvitelszerűen gazdálkodási tevékenységet kell folytatni. A 2010. évi nettó árbevétel nem haladhatja meg az ötmillió forintot, és feltétel az is, hogy az elmúlt évi árbevétel több mint ötven százaléka mezőgazdasági tevékenységből származzon.

A rendelkezésre álló 930 millió forintból „csodákat fogunk művelni” – jegyezte meg. A pályázatokat szeptember hónapban lehet beadni, a nyertesek pedig decemberben hozzájuthatnak a pénzükhöz.
forrás:mr1

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |