< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Katonahalál: a kamionos észre se vette, hogy elütötte az ejtőernyőst

| Mobile | RSS

Katonahalál: a kamionos észre se vette, hogy elütötte az ejtőernyőst

2011. augusztus 30. | hozzászólás | Közélet

A fiatalember életéért órákon át küzdöttek, de nem sikerült megmenteni. A katona kiképzési gyakorlóugrást hajtott végre, amikor eddig tisztázatlan okokból a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszán egy kamionnak csapódott.

Szolgálatteljesítés közben halálos ejtőernyős balesetet szenvedett a Magyar Honvédség egyik katonája Szolnok Szandaszőlős városrészének térségében hétfő délután – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája az MTI-vel.

A katona kiképzési gyakorlóugrást hajtott végre, amikor eddig tisztázatlan okokból a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszán egy kamionnak csapódott. A baleset ügyében független szakmai vizsgálatot végez a Közlekedésbiztonsági Szervezet – írta a HM.

Az ejtőernyős nem sokkal két óra előtt sodródott el a tervezett leszállóhelytől a 4-es számú főút felé, és a 99-es kilométernél nekiütközött egy teherautónak, majd a főút melletti kerékpárútra zuhant. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de nem sikerült megmenteni – tette hozzá.

A Híradónak nyilatkozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrségi szóvivő azt mondta: az elsődleges szakértői vélemények alapján a teherautó sofőrje nem is észlelhette a balesetet, ezért a rendőrség kéri, hogy aki MAN típusú, kék színű teherautóval közlekedett hétfőn a 4-es úton háromnegyed kettő és kettő óra között Szolnokról Abony irányába, az jelentkezzen a rendőrségen.
forrás:hiradó

Leave a Reply 321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: