< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: KÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY

2011. augusztus 30. | 1 Hozzászólás | Rendőrségi hírek

Felkészült a rendőrség az iskolakezdésre

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter utasította a magyar rendőrséget, valamint felkéri a polgárőrséget és az önkormányzatokat, hogy a szeptemberi tanévkezdés idején kiemelt figyelemmel tevékenykedjenek az iskolák környékén a balesetmentes közlekedés elősegítése, a kábítószerrel való bűnözés, valamint a diákok biztonságát veszélyeztető tényezők megelőzése és megszüntetése érdekében.
Szeptember 1-jétől az iskolák környékén a rendőrök, a polgárőrök segítségével fokozottan teljesítenek szolgálatot, ellenőrzik a járművezetőket, óvják a tanulókat és biztosítják a rendet. Az iskola környékén szolgáló rendőrhöz bizalommal fordulhatnak a tanárok, diákok, az őket kísérő szülők, rokonok bármilyen kéréssel, problémával. A rendőrök – amennyiben rendellenességet tapasztalnak – azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket.
Arra kérjük a járművezetőket, hogy az iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalomban is tartsák be a KRESZ szabályait, fokozott figyelemmel közlekedjenek, óvják a gyermekek biztonságát, és kerüljék a veszélyes helyzeteket.

Budapest, 2011. augusztus 30.

Belügyminisztérium,
Sajtóosztály

Leave a Reply 1229 megnézve, 1 alkalommal mai nap |