< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közel 900 millió forinttal támogatja az Új Széchenyi Terv a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megkönnyítését

| Mobile | RSS

Közel 900 millió forinttal támogatja az Új Széchenyi Terv a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megkönnyítését

2011. augusztus 31. | hozzászólás | Közélet

Közel 900 millió forinttal támogatja az Új Széchenyi Terv a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megkönnyítését

A „Megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációja a Közép-magyarországi régióban”(TÁMOP – 1.1.1-11/1) és a „Megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációja a Konvergencia régiókban” (TÁMOP 1.1.1-11/2) konstrukciók a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja. A Közép-Magyarországi régió területén 176 100 000 Ft, a konvergencia (Dél-Alföldi, Dél-Dunántúli, Észak-Alföldi, Észak-Magyarországi, Közép-Dunántúli, Nyugat-Dunántúli) régiók területén 721.860.000,- Ft a pályázatok keretében rendelkezésre álló keretösszeg.

A megváltozott munkaképességű emberek munkavégzése speciális fizikai feltételeket igényel, amelynek költségei a munkáltatókat terhelik. Ezen költségek megtérítése növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegíti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat. A most kiírásra kerülő két pályázat komplex munkaerő-piaci programok és szolgáltatások támogatásával segíti elő a nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérésüket vagy újbóli elhelyezkedésüket. A konstrukciókra azon munkaadónak minősülő szervezet vagy vállalkozás pályázhat, amely már a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat.

Az Új Széchenyi Terv ezen két pályázata támogatást nyújt a termelő, szolgáltató létesítmények törvény által meghatározott akadálymenetesítéséhez, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakításához, valamint a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítéséhez.

Az elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 25.000.000,- Ft lehet, amely vissza nem térítendő támogatás. A támogatást elnyerő munkáltatónak vállalnia kell többek között, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis-és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti ezzel munkalehetőséget biztosítva a megváltozott munkaképességű emberek számára.

Az alábbi két pályázati kiírással a kormány célja, hogy a már támogatást nyert megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatókat tovább segítse és ezáltal is ösztönözze a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.

A pályázat

http://ujszechenyiterv.gov.hu/unios_palyazat_megvaltozott_munkakepessegu_emberek_munkahelyeinek_adaptaciojara

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Leave a Reply 540 megnézve, 4 alkalommal mai nap |
Tags: