< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Több mint három milliárd forintot kaptak eddig a tűzoltóságok

| Mobile | RSS

Több mint három milliárd forintot kaptak eddig a tűzoltóságok

2011. szeptember 2. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. Ez a 1251/2011. (VII. 18.) kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően történik.
A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos feladatok folyamatosak.

Augusztus 31-ig összesen 88 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg a BM OKF számára a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A megküldött támogatási szerződések közül 77-et már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket a benyújtónak javítania, illetve kiegészítenie kell, ezeket ezt követően lehet elfogadni. A főigazgatóság valamennyi érintett tűzoltósággal felvette a kapcsolatot, jelenleg a hibák javítása zajlik, ezt követően a módosított tanúsítványok visszaküldhetőek.

A héten eddig a gyulai, a szendrői, a szerencsi, a sátoraljaújhelyi, a sárbogárdi, a mosonmagyaróvári, a kapuvári, a csornai, a püspökladányi, a karcagi, a szigetszentmiklósi, a záhonyi, a paksi, a balatonfűzfői és a lenti-i tűzoltóság számára utalták át a pénzt. Eddig 56 tűzoltóság összesen több mint 3 milliárd forint támogatásban részesült.

A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezután elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.
forrás:BM OKF

Leave a Reply 327 megnézve, 1 alkalommal mai nap |