< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: ÁSZ-BKV ÁSZ: megalapozott a hűtlen kezelés gyanúja a BKV-nál

| Mobile | RSS

ÁSZ-BKV ÁSZ: megalapozott a hűtlen kezelés gyanúja a BKV-nál

2011. szeptember 12. | hozzászólás | Közélet

Budapest, 2011. szeptember 12., hétfő (MTI) – Az Állami Számvevőszék szerint a feltárt tények megalapozzák a hűtlen kezelés gyanúját a BKV-nál, mert a 2005-ben és 2006-ban lízingelt járművek kapcsán több mint félmilliárdos vagyoni hátrány keletkezett.

Az Állami Számvevőszék elvégezte a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. gazdálkodásának 2011. évi ellenőrzését, és a feltárt tények megalapozzák a hűtlen kezelés gyanúját – áll az ÁSZ hétfői közleményében.
A BKV 2005-2006-ban lízingszerződés keretében autóbuszokat, trolibuszokat és egyéb járműveket szerzett be. A helyszíni ellenőrzés megállapította, hogy a lízingszerződés megkötésével a BKV nem a legelőnyösebb beszerzési formát alkalmazta, a járművek hitelkonstrukcióban történő megvásárlása a lízingszerződés díjánál jelentősen olcsóbban megvalósítható lett volna.
Bűncselekmény gyanújának megállapítása esetére az Állami Számvevőszékről szóló törvény az illetékes nyomozó hatóság haladéktalan értesítését írja elő, így az ÁSZ – 500-700 millió forint összegűre becsülhető vagyoni hátrányt okozó – hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon – írták.

MTI

Leave a Reply 298 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: