< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fidesz-SZDSZ háttéralku volt Erzsébetvárosban?

| Mobile | RSS

Fidesz-SZDSZ háttéralku volt Erzsébetvárosban?

2011. szeptember 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az erzsébetvárosi SZDSZ és Fidesz közötti szóbeli háttér-megállapodásról beszélt a vád tanúja tegnap a Fővárosi Bíróságon a Hunvald György volt szocialista polgármester és társai elleni büntetőperben.

Nagy György az önkormányzati ingatlanpanamákra vonatkozó vádponttal kapcsolatban beszélt minderről. Az ügyvéd, akit a nyomozás idején még vesztegetéssel és csalással gyanúsított az ügyészség, a büntetőperben már tanúként vehet részt, miután részletes, sok más személyre terhelő vallomást tett.

A vád szerint a hamis értékbecslésekkel megtévesztett erzsébetvárosi képviselő-testület hat-nyolc évvel ezelőtt megszavazta az önkormányzati ingatlanok versenyeztetés nélkül, jóval a piaci ár alatti értékesítését. A kedvezményezett vállalkozói kör – személyesen Nagy György – Gál György elsőrendű vádlottnak, a kerületi gazdasági bizottság szabad demokrata elnökének adta a vételi ajánlatokat, majd a több mint tucatnyi ingatlan esetében 20-30 milliós vesztegetési pénzt, összesen 366 millió forintot – áll a vádiratban.

Nagy György tegnap arról beszélt, hogy “a VII. kerületben az történt, amit Gál György akart”, az SZDSZ és a Fidesz között pedig szóbeli háttér-megállapodás volt az ingatlanügyletekre vonatkozóan. Gyakran előfordult, hogy a szavazásokról hiányzott egy-két szocialista képviselő, így az SZDSZ és a Fidesz együtt már többségben volt – tette hozzá. A Hunvald-ügyben gyanúsított volt az erzsébetvárosi Fidesz egykori alelnöke, önkormányzati képviselője, Czibula Csaba, aki az eljárás elől menekülve külföldre távozott.

Sajtóhírek szerint legutóbb Mexikóban látták. “Czibula Csaba a pénz egy részét benyelte” – tette hozzá a több tízmilliós csúszópénzekre célozva Nagy. A vád tanúja beszélt arról is, hogy Lipcsey György volt tiszaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő Kékessy Georges Sándor befektető “embere”, strómanja volt. Ma mindketten a Hunvald-ügy vádlottjai között vannak.

Védői és ügyészi kérdések nyomán Nagy György nem tudott egyértelmű választ adni arra, hogy Hunvald György honnan tudott a kétes ügyletekről, és miként vett azokban részt. A tanú csak annyit mondott, hogy Hunvald polgármesterként tudhatott róluk, és aláírhatott egyes határozatokat.

forrás:népszavaonline//MTI-információ /

Leave a Reply 299 megnézve, 2 alkalommal mai nap |