< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Izgulnak a szegediek a Kiel-meccs előtt

| Mobile | RSS

Izgulnak a szegediek a Kiel-meccs előtt

2011. szeptember 29. | 1 Hozzászólás | Sport

Európa egyik elitgárdáját, a német THW Kielt fogadja vasárnap a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán.
Izgulnak a szegediek a Kiel-meccs előtt
(MTI)

Skaliczki László, a Tisza-parti csapat vezetőedzője a találkozót felvezető sajtótájékoztatón kiemelte: a Kielt nem kell bemutatni, a világ egyik legjobb együttese, hihetetlen játéktudással.

“A nyár óta készülünk erre a találkozóra, sikerült feltérképeznünk őket. Azonban egy dolog rögzíteni, mit tudnak és másik játszani ellenük. A támadásaikat gyakorlatilag 4-5 passzból lövéssel fejezik be, és rengeteg gólt dobnak” – mondta Skaliczki.

Vadkerti Attila csapatkapitány, aki kilencedik BL-idényére készül, szintén kíváncsian várja, mire képes a Pick a nagy hírű riválissal szemben.

“Nagyon számítunk a közönségünkre, mert amit tőlünk irigyelhet a Kiel, az a szurkolótáborunk! Remélem ezúttal is telt ház, azaz 3500 néző jön ki a csarnokba” – jegyezte meg.

A kapus Mikler Roland térdsérülése után már egy találkozót játszott, és ő is izgatottan várja a találkozót.

“Amikor BL-meccs van a csarnokunkban, akkor egy speciális borítást kap a pálya. Ahogy meglátom, máris gyorsabban ver a szívem. Nagyon várom az összecsapást, és szeretnénk örömet okozni szurkolóinknak” – fogalmazott a válogatott hálóőr.
Kövess minket a Facebookon is!

A két csapatban közös, hogy mindketten az előző idényben ezüstérmesek voltak hazájuk bajnokságában, és a mostani idényben hat forduló után százszázalékosak a hazai pontvadászatban.

A Kiel az egyik legsikeresebb klub Európában: 16-szoros német bajnok, kétszeres Német Kupa-, kétszeres BL- és háromszroros EHF Kupa-győztes. Olyan világsztárok erősítik keretét, mint a francia Omeyer és Narcisse, a svéd Andresson és Ahlm, a cseh Jicha, a német Zeitz vagy a szerb Ilic.

A Picknek ez lesz a 85. BL-találkozója, és még sohasem nyert német csapat ellen ebben a kupában.

forrás: hír 24.hu//Forrás: MTI

Leave a Reply 1302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: