< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Ismét sikeres akció egy bevásárlóközpontban

| Mobile | RSS

Ismét sikeres akció egy bevásárlóközpontban

2011. szeptember 30. | 5 hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a Kelet-budapesti Adóigazgatóság ellenőreivel, valamint a Készenléti Rendőrség és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság munkatársaival együtt összevont ellenőrzést hajtottak végre egy budapesti bevásárlóközpontban.

A több hatóság által közösen végzett ellenőrzések során számos gazdálkodónál találtak szabálytalanságokat. Az adóellenőrök négy esetben mintegy 500.000.-Ft mulasztási bírságot szabtak ki mivel az ellenőrzöttek különféle bejelentési kötelezettségeiknek nem tettek eleget. A tűzoltóság munkatársai a tűzoltó készülékek helytelen üzemeltetését összesen 60.000.-Ft helyszíni bírsággal szankcionálták.

A sikeres akcióban a NAV adóellenőrei több kereskedőnél is nagy összegű – több mint 4,5 millió forint – adótartozást állapítottak meg, melynek a központi költségvetésbe történő befizetésére kötelezték az adóalanyokat.

A pénzügyőrök által végzett ellenőrzések sem voltak eredménytelenek. Egyik alkalommal kb. 400 ezer forint értékű hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket, egy másik esetben pedig 365 üveg, igazolatlan származású szőlőbort találtak a vámosok 7,5 millió forint értékben. A fináncok a ruhákat és a bort is lefoglalták és szerzői jogok megsértése, valamint jövedéki orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 1351 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: