< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Nem lesz hamis pókember farsangkor

| Mobile | RSS

Nem lesz hamis pókember farsangkor

2011. szeptember 30. | 1 Hozzászólás | Nav

http://webmail.dataglobe.eu/imp/view.php?popup_view=1&index=10329&mailbox=INBOX&actionID=view_attach&id=3&mimecache=2c27c1631fa8263a457a98a7c469d6dc&img_data=1
Néhány nap alatt 6,6 millió forint értékben foglaltak le távol-keletről származó csempészett és hamis termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

A NAV Pest Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai egy, a törökbálinti DEPO-ba érkezett kínai konténer vámkezelését végezték. A vámvizsgálatot végző pénzügyőr tételesen átvizsgálta a rakományt, melynek során kiderült, hogy a vámkezelést kérő cég csak a konténerben található áru egy részét tüntette fel az árunyilatkozaton. A vizsgálat során több mint 14 ezer darab különféle háztartási eszköz, édesség és kozmetikai termék került elő.

Ezután egy 1300 pár papucsot tartalmazó – szintén kínai – konténer következett. Az alapos vizsgálat során azonban a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a papucsok megtévesztésig hasonlítanak egy márkavédett termékhez, melynek gyártására vonatkozóan a vámkezelést kérő cég nem rendelkezett engedéllyel, ezért azok valószínűleg hamisítványok.

Egy harmadik kínai konténer Pókember gyermekjelmezeket tartalmazott, azonban ezeken nem volt feltüntetve a szerzői joggal rendelkező cég megnevezése.

A pénzügyőrök 1.600.000,-Ft értékű háztartási eszközöket, a 2.000.000,- Ft értékű papucsokat és a 3.000.000,-Ft-ot meghaladó értékű gyermekjelmezeket lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál az első esetben csempészet bűncselekmény, a másik két esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett miatt.

A lefoglalt termékekről igény szerint a helyszínen fénykép és/vagy videofelvétel készíthető.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
(+36-30/9-644-827)

Leave a Reply 1382 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: