< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Oroszország végképp eltörölte a téli időszámítást

| Mobile | RSS

Oroszország végképp eltörölte a téli időszámítást

2011. szeptember 30. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Március 27-én hajnalban utoljára állították át az órákat nyári időszámításra Oroszországban. Medvegyev elnök rendelete szerint az ország innentől végleg ebben az időszámításban marad.
hirdetés

Az óraátállítás ellen az elnök 2009-ben kezdett el kampányolni, a legfőbb érve az volt, hogy a rendszer nem jelent akkora energiamegtakarítást, mint várják tőle, cserébe az óraállítgatás megviseli az embereket, felborítja a bioritmusukat és stresszt okoz. Sőt, nem csak az embereknél: az elnök egyik beszédében kitért arra is, hogy a teheneknek milyen stresszt okoz, hogy az óraátállításkor nem a megszokott időben megfejni őket. Tudományosan egyébként még nem igazolták az óraátállítás negatív egészségügyi hatásait.

Az örökös nyári időszámítás ötlete egyébként tetszik az oroszoknak, a közvélemény-kutatatások szerint a megkérdezettek 63 százaléka pozitív véleménnyel van a változtatásról.
DaylightSaving-World-Subdivisions.png
Téli-nyári időszámítás a Földön. Kék: van óraátállítás, narancs: volt de már eltörölték, piros: nem volt soha (Forrás: wikipedia)

Oroszországban még a szovjet időkben, 1981-ben vezették be a nyári időszámítást, és azt remélték tőle, hogy a közvilágításon sok energiát spórolnak meg, mivel a nap világos órái jobban fognak igazodni az emberek ébrenlétéhez.

A téli időszámítás eltörlésével Oroszországban az óraátállítást alkalmazó országokhoz képest (Európában Litvánia kivételével az összes ország ilyen) egy órával nő az időeltolódás. Medvegyevnek egyébként szívügye az időzónák témája, nem ez az első eset, hogy ilyesmivel foglalkozik személyesen: tavaly megszüntetett egy teljes időzónát Oroszország középső részén, illetve a Kamcsatkai-félszigetet behúzta az eggyel nyugatabbra levő időzónába, nyolc órára csökkentve ezzel az időeltolódást az ország keleti és nyugati határai között.
forrás:index.hu

На рассвете 27 марта последний перешел часов на летнее время в России. Постановление Президента Медведева, что страна теперь будет постоянно оставаться в расчет времени.
реклама

Óraátállítás против президента в 2009 году, начал кампанию, главным аргументом было то, что система не экономить столько же энергии, как ожидается, в свою очередь, часовой сет для помощи стресс для людей и расстроен bioritmusukat стресса причину. В самом деле, не только у людей: Президент также отметил в своей речи, что вызывает стресс для коров, которые не в обычное время óraátállításkor megfejni них. В противном случае не было научно óraátállítás негативных последствий для здоровья.

Вечный летнее время Вы хотели бы идея русских, в соответствии с общественным мнением kutatatások 63 процентов респондентов положительно оценивают изменения.
DaylightSaving-World-Subdivisions.png
Зимнее и летнее время в мире. Голубой: это óraátállítás, оранжевый: но он был отменен в красный цвет: никогда не было (Источник: Википедия)

Россия в советские времена, был введен в 1981 году, летнее время, и он надеется, что уличного освещения экономит много энергии, как часы дневного света будет разместить больше людей ébrenlétéhez.

В зимнее время, удалив часы сброс в России по сравнению со странами с (в Европе, все страны, кроме Литвы есть) увеличение одного часа разницы во времени. Медведев долю вопрос часовой пояс, это не первый случай, когда такая вещь дело лично в прошлом году ликвидирована полный рабочий день зона, центральную часть России, и Камчатки, вытащил один западе в часовом поясе восемь часов позволяет снизить время задержки в восточной и западной границы.
Источник: index.hu

Leave a Reply 1698 megnézve, 1 alkalommal mai nap |