< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Tűzharcban tettek ártalmatlanná egy lövöldözőt a rendőrök Miskolcon

| Mobile | RSS

Tűzharcban tettek ártalmatlanná egy lövöldözőt a rendőrök Miskolcon

2011. október 2. | 1 Hozzászólás | Rendőrségi hírek

Életveszélyesen megsebesítette élettársát, majd a kiérkező rendőrökre is lőni kezdett egy férfi Miskolcon, akit a rendőrök fegyverrel tettek ártalmatlanná. A férfi életveszélyesen megsérült. Az előzetes adatok szerint gáz-riasztópisztollyal lőtt a rendőrökre.

Tűzharcban tettek ártalmatlanná a rendőrök szombat délután Miskolcon egy férfit, aki előzőleg életveszélyesen megsebesítette élettársát, majd a kiérkező rendőrökre lőtt – közölte a rendőrség az MTI-vel. A férfit is életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Délután fél kettőkor egy polgárőr értesítette a rendőrséget, hogy Miskolcon, a Szeles utca egyik társasházából egy nő kiabál segítségért. Miután a kiérkező rendőrjárőrök becsengettek a lakásba, onnan válaszként lövés dördült. A rendőrök fedezékbe húzódtak, és “felvették a tűzharcot” az elkövetővel szemben – mondta Gaskó Bertalan, hozzátéve, gyors, határozott és szakszerű intézkedés során sikerült ártalmatlanná tenni az elkövetőt, aki életveszélyesen megsérült.

A rendőröknek ezáltal sikerült megmenteniük a lakásban tartózkodó 37 éves nő életét, akit a 42 éves férfi életveszélyesen megsebesített. Mindkettőjüket kórházba szállították – mondta a szóvivő, megjegyezve: az ügyben a rendőrség emberölés kísérlete miatt indított eljárást.

Gaskó Bertalan elmondta, hogy a rendőrök lőfegyverhasználatát parancsnoki vizsgálat követi, ugyanakkor a rendelkezésre álló adatok szerint gyors, szakszerű, határozott és törvényes volt az intézkedés. Az eddigi vizsgálat szerint a 42 éves férfi gáz-riasztópisztollyal tüzelt a rendőrökre. Bár az eset egy volt katonai lakótelepen történt, az elkövető nem tagja és nem is volt tagja sem katonai, sem rendőri szervnek – mondta a szóvivő.
Kommentálja ön is
forrás:origo.hu

Leave a Reply 429 megnézve, 1 alkalommal mai nap |