< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bajnai Gordon feljelenti Budai Gyulát

| Mobile | RSS

Bajnai Gordon feljelenti Budai Gyulát

2011. október 11. | hozzászólás | Közélet

Bajnai Gordon feljelenti Budai Gyulát Bajnai Gordon volt miniszterelnök rágalmazás miatt személyiségi jogi pert kezdeményez Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen, a Magyar Nemzetet pedig helyreigazításra szólítja fel – közölte a volt miniszterelnök titkársága hétfőn az MTI-vel.

Budai Gyula múlt pénteken a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) kongresszusán jelentette be: hivatala befejezte a Hajdú-Bét károsultjai ügyének vizsgálatát, amelynek összefoglaló jelentése szerint az ügyben egyértelmű a Wallis korábbi vezetőinek felelőssége.
A Magyar Nemzet hétfői számában erre a jelentésre hivatkozva azt írta: csődbűntett gyanúját vetik fel azok a vagyonkimentési manőverek, amelyeket a Hajdú-Bét Wallis-os tulajdonosi köre hajtott végre 2003–2004-ben. Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a cél az volt, hogy a cég ingó és ingatlan vagyonát – a beszállítók helyett – Wallis közeli kezekbe játsszák át – írta a Magyar Nemzet a jelentésre hivatkozva.
Bajnai Gordon titkársága erre úgy reagált: Budai Gyula kormánybiztos úgynevezett vizsgálatának eredményei, és az azok alapjául szolgáló, a Magyar Nemzetben közölt “újrahasznosított” rágalmak a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban olyan állításokat tartalmaznak, amelyek megalapozatlanságát a bíróság több jogerős ítélete is kimondta már.
Közleményükben azt írták, Budai Gyula a bíróság által már jogerősen is cáfolt rágalmakat ismételgeti, melynek “egyértelmű célja Bajnai Gordon lejáratása, személyének besározása”. Mint kifejtették: “Budai Gyula a rá bízott lejárató kampányt úgy hajtja végre, hogy közben a mentelmi joga mögé bújik”. Ezen felül véleményük szerint a kormánybiztos elfogult, hiszen egy másik ügyben már kártérítési perben áll Bajnai Gordonnal.
Így “a hamis vádakkal illetett Bajnai Gordon személyiségi jogi pert kezdeményez” a kormánybiztossal szemben, a Magyar Nemzetet pedig helyreigazításra szólítja fel.
Mint kiemelték: Bajnai Gordon rágalmazói többek között valótlanul állították, hogy 1999-ben az általa vezetett Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, ugyanis a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél. Hangsúlyozták továbbá, hogy az üggyel összefüggő egyéb eljárásokban a bírósági ítélet jogerősen kimondta azt is: “a Magyar Nemzet valótlanul állította, hogy a Hajdú-Bét Rt. fizetésképtelenné válásakor 25,1 milliárd forintnyi eurót bízott volna a Wallis Rt-re; legfőképpen pedig valótlanul állította azt, hogy a Wallis keresett volna az állítólagos ügyleteken a Hajdú-Bét pedig vesztett” – olvasható a volt miniszterelnök titkárságának közleményében.
Bajnai Gordon egyszer már tavaly augusztusban – Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnökkel közösen – is beperelte Budai Gyulát jó hírnevük megsértése miatt. Budai Gyula – akkor még mint miniszterelnöki megbízott – egy 2010. július 28-i sajtótájékoztatóján azt mondta, dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hamisan tanúskodott az ügyészség előtt. Ezt a tárgyalást idén júniusban a Pest Megyei Bíróság, elsőfokú nem jogerős végzésében felfüggesztette. Az bebizonyosodott, hogy a felperesek által sérelmezett nyilatkozat elhangzott. Ezt követően Budai Gyulának kell bebizonyítani, hogy állításai valós tényeken alapulnak. Így a bíróság előkérdésnek tekintette a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben indult büntetőeljárás jogerős lezárulását, s ezért felfüggesztette a per tárgyalását.
forrás:hír3

Leave a Reply 364 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: