< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bedönti a hazai benzinkutakat a méregdrága üzemanyag

| Mobile | RSS

Bedönti a hazai benzinkutakat a méregdrága üzemanyag

2011. október 13. | hozzászólás | Közélet

Bezárt vagy új gazdára váró benzinkutak mutatják országszerte, hogyan bírják az autósok az egyre növekvő árakat. A kis üzemeltetők szinte esélytelenek a versenyben.

Miután a hétről hétre emelkedő árak miatt egyre kevesebben és kevesebbet tankolnak, nem csoda, hogy szerte az országban mind több benzinkutat zárnak be, miután a kevésbé forgalmas helyen levőket bérbe adni se könnyű. Több létesítményt árulnak már az autópályák mentén is. Az üzemeltető vállalkozások sorra dőlnek be, hiszen a kutak bérleti díja általában nem csökkent, sőt több tulajdonos hipermarket emelt is. Szakemberek szerint egy töltőállomás gazdaságos működéséhez nagyjából évi 1 millió liter üzemanyagot kell eladni − ma még a Nyugat-Dunántúlon is sok olyan van, ahol a félmillió litert sem érik el. Csökken a kereslet a kiegészítő szolgáltatások iránt is: kevesebbet vásárolnak a shopokban, kevesebben veszik igénybe a benzinkutak melletti panziókat.

Számos kisebb kút tulajdonosa már nem tudja törleszteni a beruházásra felvett hitelt, miközben esetleg már korszerűsítenie kellene (sokan határozott idejű üzemeltetési szerződéssel rendelkeznek, mert a beruházás megvalósításakor nem tudták teljesíteni a környezetvédelmi, elsősorban a vízbázis védelméről szóló előírásokat). A közép-dunántúli régió három megyéjében manapság mintegy 30 benzinkutat árulnak − mondta el lapunknak Weisz Jenő veszprémi ügyvéd −, de alacsony áron se könnyű vevőt vagy bérlőt találni. A lehetőségek iránt leginkább már csak a több töltőállomást működtető cégek érdeklődnek, de ők is csak a jó helyen lévő, korszerű, minden engedéllyel rendelkező létesítményeket keresik.
Csak Ukrajnába érdemes átjárni
A határon túl tankolni már csak Ukrajnában éri meg, ott egy liter 95-ös benzin ára nagyjából 281 forint. Romániában 370, Szerbiában több mint 400 forintba kerül egy liter, Szlovákiában pedig 1,47 euró körüli áron, azaz több mint 430 forintért tankolhatunk 95-ös benzint. A 388 forint körüli horvát ár miatt sem éri meg sokat autózni. A nyugati határszélen a benzinkutasok most annak örülnek, hogy ilyen euróárfolyam mellett kevesen mennek Ausztriába, illetve Szlovéniába tankolni, igaz, onnan se érdemes idejönni, hiszen az árak nagyjából azonos szinten vannak. (Szlovéniában egy liter 95-ös benzin átlagára 1,287 euró, Ausztriában pedig 1,351 euró körül van.)

Egyre gyakrabban hangzik el, hogy két- vagy háromezer forintért kérek − számolt be a mai tankolási szokásokról Klapszt Ferenc pécsi benzinkút-tulajdonos. Forgalmuk három éve folyamatosan csökken, idén eddig 20 százalék körüli a visszaesés, pedig már minimális árréssel dolgoznak. Az egyik multinacionális hálózat székesfehérvári egységét működtető Csete Béla szerint a hazai benzinkutak döntő többségét kényszervállalkozók üzemeltetik; a forgalmi adatokról nem kívánt nyilatkozni, de azt elmondta, hogy rövid időn belül ő a harmadik bérlő és várhatóan hamarosan jöhet a negyedik is. Ilyen árak és jövedelmi viszonyok mellett az ország nem is tud eltartani több mint ezer töltőállomást − tette hozzá Csete. Miközben a forgalom egyre kisebb, a kutak között ádáz árverseny folyik, ám erről a bérbeadók döntő többsége alig vesz tudomást, ráadásul az esetek döntő többségében nem azt és nem úgy lehet árulni, ahogy a bérlő szeretné és a forgalom megkívánná.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: