< Böngészés > Főoldal / Konyhaművészet / Blog article: Kultúra-gasztronómia-fesztivál Pálinka- és pároskolbász-fesztivál először Debrecenben

| Mobile | RSS

Kultúra-gasztronómia-fesztivál Pálinka- és pároskolbász-fesztivál először Debrecenben

2011. október 13. | hozzászólás | Konyhaművészet

Debrecen, 2011. október 13., csütörtök (MTI) – Első alkalommal rendezik meg a hétvégén a cívis város gasztronómiai hagyományait felelevenítő Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivált – közölte Bakó Csaba, a rendezvény sajtófőnöke az MTI-vel csütörtökön.

Tájékoztatása szerint a péntektől vasárnapig tartó programsorozat helyszíne is egyedülálló: a Debreceni Egyetem főépülete előtti téren, a nagyerdei környezetben ismerkedhetnek a látogatók az ország legjobb pálinkáival és Debrecen legismertebb éttermeivel, számos kulturális program kíséretében. A vendégek átélhetik az alföldi vásárok múlt századbeli hangulatát, megkóstolhatják milyen az eredeti debreceni páros kolbász, valamint az ízben és harmóniában hozzá illő pálinka.
A Zamat Fesztiválon több mint ötven program, húsz pálinkaház és tíz étterem várja a közönséget. Ismert séfek és gasztrobloggerek vezetésével versenyeket rendeznek, bemutatókat tartanak a kolbásztöltéstől az ízfelismerésig, ezen kívül megismerkedhetnek az érdeklődők a Debreceni Egyetem élelmiszer-tudományi kutatásaival is – sorolta a részleteket Bakó Csaba.
Esténként a Dumaszínház népszerű előadói – Kiss Ádám, Mogács Dániel és Kormos Anett – mellett olyan együttesek lépnek színpadra, mint a Budapest Bár, a Magna Cum Laude, a Parno Graszt, a Mystery Gang vagy a Cimbaliband. Éjjelente pedig hagyományos éttermi zenészek – harmonikások, vonósok, fúvósok, cigányzenekarok – szórakoztatják a vendégeket.
A pálinka- és kolbászmérés mindhárom napon délben nótaszóra kezdődik. A fesztiválnak ez a része ingyen látogatható, a 17 órakor kezdődő kulturális programokra a helyszínen kehet napijegyet, illetve három napra szóló bérletet váltani – mondta el Bakó Csaba az MTI-nek.

MTI

Leave a Reply 4541 megnézve, 3 alkalommal mai nap |