< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Lólengés: Berki megvédte világbajnoki címét

| Mobile | RSS

Lólengés: Berki megvédte világbajnoki címét

2011. október 15. | hozzászólás | Sport

A magyar csapat számítása szerint ezzel indulási jogot szerzett a jövő évi londoni olimpiára is.

Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét lólengésben a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-vb szombati napján, Hídvégi Vid ugyanezen a szeren negyedik lett.

Berki a döntőben 15,833 pontot kapott gyakorlatára, Hídvégi 15,000-val zárt.

A magyar csapat számítása szerint Berki ezzel indulási jogot szerzett a jövő évi londoni olimpiára. Ehhez a lovon érmet kellett szereznie, s a másik két szeren – esetében nyújtón és gyűrűn – az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát kellett teljesítenie.

A kvótákkal kapcsolatban a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) még nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de a magyarok szerint az immár kétszeres vb-győztes, 26 éves Berki elérte az ötkarikás induláshoz szükséges pontszámot.

Hídvéginek ugyancsak kínálkozott esélye a kvótaszerzésre, ehhez érmet kellett volna szereznie lólengésben, de a harmadik pozícióból éppen az utolsó előttiként szólított honfitársa taszította le.

A magyarok számára ezzel véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám és Kállai Zoltán összeállítású férfi válogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

Férfiak, lólengés, döntő, világbajnok:
————————————–
Berki Krisztián 15,833 pont
2. Cyril Tommasone (Franciaország) 15,266
3. Louis Smith (Nagy-Britannia) 15,066
4. Hídvégi Vid 15,000

forrás:legfrisebb hírek///MTI

Leave a Reply 262 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: