< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tűz martalékává vált az ünnepi csokikészlet

| Mobile | RSS

Tűz martalékává vált az ünnepi csokikészlet

Felmerült a gyújtogatás gyanúja

A teljes Mikulásra és Karácsonyra szánt csokoládékészlet odaveszett, amikor péntek este leégett a salgótarjáni csokoládégyár. A tűzoltók szombat reggel fejezték be az oltást, de még most is őrzik az épületeket, hogy megakadályozzák az újragyulladást.

A teljes karácsonyi csokoládé és édességkészlet veszett oda abban a tűzben, amely hajnalig tombolt Salgótarjánban egy csokoládéüzemben. A gyár teljesen kiégett. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.

A csokimikulás öntőformák megégtek, a rengeteg szaloncukornak csak a csomagolása látszik a pernye és a korom között. A csokoládéüzemben már a karácsonyi szezonra készültek. A gyárból csak az üszkös romok maradtak. A tűz késő este keletkezett, ekkor az üzemben már nem volt termelés.

„Négyes fokozattal vonultak a tűzoltók, tizenegy járműfecskendővel, ez mindegy nyolcvan fő tűzoltót jelentett, kiérkezéskor teljes terjedelmében égett az épület” – mondta Noskó Zsolt, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltóság felvételei bizonyítják, mekkora lánggal égett az üzemcsarnok. A csokoládénak magas a zsír- és cukortartalma, feltehetően az táplálta a tüzet, amely a fa tetőszerkezeten gyorsan továbbterjedt. Az üzemet lakóházak veszik körül. Az egyik lakó a tetőről figyelte az oltást.

„A kosárból nyomták, hatalmas gőz volt, hő volt, szinte hozta a hő fölfelé a vizet, és mintha eső esett volna” – mondta Koós Zoltán.

A környező házakban senki nem volt veszélyben. Azt, hogy mi okozta a tüzet, még vizsgálják. Az RTL Híradó úgy tudja, felmerült az is, hogy gyújtogatás történt. A gyár tulajdonosa nem nyilatkozott Híradónknak, annyit elmondott, volt biztosításuk.
forrás:rtlklub.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |