< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Damu ügyvédje nekiment a bírónőnek

| Mobile | RSS

Damu ügyvédje nekiment a bírónőnek

2011. október 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Mindenféleképpen elgondolkodtató, hogy dr. Szabó Noémi bírónőként szeptember 12-én meghozta az ítéletet, három nappal később pedig már nem volt bíró – vélekedik az első fokon hat évre ítélt Damu Roland védője, dr. Ruttner György.

– Meglehetősen furcsa körülmény, és további elgondolkodásra késztet, hogy két héttel később arról az ügyről vállalt el egy beszélgetést, aminek ő volt a bírája. Ha továbbra is bírónő lenne, súlyos fegyelmi következményei lennének, mert a bírák jogállásáról szóló törvény egyértelműen megtiltja a bíráknak, hogy korábbi ügyükről nyilatkozzanak. Ez ráadásul súlyosabb megítélésű, mert egy élő, lüktető büntetőügyről van szó, ami nem befejezett, nem jogerős. Az a körülmény, hogy ő szeptember 15-től már nem bíró, és a következő időszaktól a bíróság esetleg nem tudja fegyelmi eljárás alá vonni, nem enyhít az ügy etikai megítélésén.

Ez akkor is etikátlan magatartás marad, ha már nem bíróként követte el, hiszen sérül a bíróság tekintélye, másrészt sérül az eljárásban érintetteknek a pártatlan igazságszolgáltatásba vetett bizalma. Annál is inkább, mert a műsor alatt végig bíróként szerepel. Ne felejtsük el, hogy ő rendelte el a zárt tárgyalást, és zárta ki ezzel a közvéleményt, majd nem sokkal később nyilvánosan beszélt az ügyről egy showműsorban! A bírósági vezetés döntése, hogy az ebből adódó következtetést levonja-e – mondta az Új Ásznak dr. Ruttner György.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 265 megnézve, 1 alkalommal mai nap |