< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Diákcsínyre rendőrcsíny Gyanúsítotti idézést adott át két diáknak a körzeti megbízott

| Mobile | RSS

Diákcsínyre rendőrcsíny Gyanúsítotti idézést adott át két diáknak a körzeti megbízott

2011. október 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Az ügyészség szerint nevelési eszköz és nem bűncselekmény gyanúsítással megijeszteni a diákokat. Egy zalai általános iskolában a körzeti megbízott idézést adott át két 14 éves gyereknek, akik korábban elcsentek egy mobiltelefont a tanári asztalról. Később kiderült, hogy az idézések nem voltak igaziak, csak nevelési céllal kapták a diákok. Végül a rendőrt jelentették fel hivatali visszaélés és közokirat hamisítás miatt. Gyanúsított azonban belőle sem lett, mert az ügyészség elutasította a feljelentést.

Informatika óra az egervári iskolában. Gyakran használnak számítógépet, telefont viszont nem szabad bevinni. Februárban mégis megcsörrent az egyik nyolcadikos diák mobilja az órán. A tanár elvette tőle és az asztalára tette. De onnan egy másik tanuló elcsente és visszaadta a
tulajdonosának.

“Lopás történt. Visszalopták a telefont, és nem árulták el. A pedagógus meg kereste, hogy hol a telefon” – ezt mondja Kemensessy Tibor igazgató. Néhány nappal az eset után megjelent az osztályban a körzeti megbízott és gyanúsítotti idézést adott át két diáknak.

“Nevelési célzattal az iskola rendőre és az osztályfőnök közösen, előre megbeszélve egy drámapedagógiai játékkal, tehát pedagógiai módszerekkel próbálta felhívni a tanulók figyelmét arra, hogy milyen következményekkel jár, hogyha ilyen esetekben az iskola rendőrséghez fordul.” – mondta Kemensessy Tibor igazgató.

Ezt a tanár akkor árulta el a diákoknak, amikor a körzeti megbízott már kiment a teremből. Az idézésekre egyébként a rendőr ráírta, hogy nem hitelesek. A Független Rendészeti Panasztestület szerint így is sérültek a gyerekek alapvető jogai.

A helyi rendőrkapitány feljelentette a körzeti megbízottat. Az ügyészség most megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

“Ennek nemhogy társadalomra veszélyessége nincs ennek a cselekménynek, hanem kifejezett társadalomra hasznossága van. Hiszen nevelési célzattal történt mindez.” – mondta Dr. Pirger Csaba, Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

A rendőrség a konkrét ügyről nem nyilatkozott. Annyit elmondtak, hogy „az iskola rendőre” programban továbbra is alkalmaznak majd pedagógiai módszereket.
forrás:rtlklub.hu

Leave a Reply 246 megnézve, 1 alkalommal mai nap |