< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Pécsett lesz a legnagyobb számú elbocsátás

| Mobile | RSS

Pécsett lesz a legnagyobb számú elbocsátás

2011. október 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Sajtóértesülések szerint megkezdődődik a közszolgálati média kirúgási hullámának második szakasza, és a hírek alapján a vidéki stúdiókból Pécsett távozik a legtöbb munkatárs. Eddig 18-an veszítették el állásukat, most újabb 17 fő számíthat a felmondólevélre.

Megkezdi második leépítési hullámát az Médiaszolgáltatás- támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az index információi szerint több mint 400 ember kerül most a célkeresztbe, Budapesten 378 dolgozót ereszthetnek szélnek. A vidéki stúdiók közül Pécsett várható a legnagyobb leépítés, 17 főt érintene a következő kör. A többi településen 10, vagy öt munkatárstól szabadul meg a közszolgáltató, de van olyan körzeti stúdió, ahol csak egy főt fog érinteni a leépítés.

Az internetes oldal információi szerint az MTVA már megtette bejelentését a Munkaügyi Központ irányába, mint írják: az érintett területek most a háttérben dolgozókra, valamint vezetőkre koncentrálnak. A helyi stúdiótól nem nyilatkozhatnak az érintettek, így egyelőre nem ismert, hogy Pécsett mely területekre vonatkozik a felmondás, illetve tényleg 17 főt küldenek majd el.

Első körben 18-an távoztak

Az elbocsátási hullám első körében 18, a közmédiában dolgozó pécsi veszítette el munkáját, akik közt több híradós, rendező, rádiós munkatárs is volt.
A rádió körzeti stúdiójától nyolcan távoznak, négyen a magyar, és ugyanennyien összesen a szerb, a német és a horvát szerkesztőségekből.

A tévétől kilenc főnek kellett akkor mennie, két gyártásvezető, a német és a horvát stúdió egy-egy munkatársa, és öt riporter is elvesztette állását. A lépés gyakorlatilag minden, kizárólag riporteri státuszban lévő kolléga munkahelyét megszüntette.

E-mail-ben megkerestük az MTVA kommunikációs igazgatóját, az elbocsátással kapcsolatos kérdéseinkre még várjuk válaszát.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |