< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nácinak nevezte a pápát Susan Sarandon // Susan Sarandon called the Pope a Nazi

| Mobile | RSS

Nácinak nevezte a pápát Susan Sarandon // Susan Sarandon called the Pope a Nazi

2011. október 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kemény megjegyzést tett XVI. Benedek pápára Susan Sarandon a Hampton Nemzetközi Filmfesztiválon.
Nácinak nevezte a pápát Susan Sarandon
Nem teketóriázott (afp)

A 64 éves színésznő egy élő beszélgetésben hozta szóba a katolikus egyház vezetőjét, amikor megemlítette, hogy küldött neki egy példányt a Ments meg, uram! című könyvből, majd hozzátette: „Mármint az előző pápának küldtem, nem ennek a nácinak, aki most van.” Beszélgetőpartnere, Bob Balaban erre rosszallását fejezte ki, Sarandon azonban megismételte kijelentését, a közönség pedig nevetett.

A Ments meg, uram! egy valós eseményeken alapuló könyv, filmváltozatában Sarandon alakította a kötet szerzőjét és főszereplőjét, Helen Prejean nővért, aki különleges kapcsolatba került egy gyilkosságért halálra ítélt férfivel. Ami a színésznő kijelentését illeti, a fiatal Joseph Ratzinger 14 éves korától tagja volt a Hitlerjugendnek, de nem önként: ezt akkor Németországban törvény írta elő.

Sarandon nyilatkozatára egyházi oldalról Bill Donohue, az amerikai Katolikus Liga elnöke reagált, szintén elmarasztalva a színésznőt. Donohue állásfoglalásában azt hangsúlyozta: Ratzinger végül dezertált a Hitlerjugendből, “ezért is tartja a zsidóság ma a barátjának és nem az ellenségének őt”.

forrás:hír24//Forrás: HVG.hu/Guardian.co.uk

Susan Sarandon called the Pope a Nazi

Hard remark XVI. Pope Benedict Susan Sarandon of the Hampton International Film Festival.
Susan Sarandon called the Pope a Nazi
Not teketóriázott (AFP)

The 64-year-old actress in a live interview was considered the leader of the Catholic Church when he mentioned that he sent a copy of Save me, sir! book entitled, adding: “I ​​mean, I sent the previous Pope, this is not a Nazi, he is now.” The other party, Bob Balaban deplored this, but Sarandon repeated the statement, the audience laughed.

The Save me, sir! a book based on real events, Sarandon into a film adaptation of the book author and protagonist, Sister Helen Prejean, who came into contact with a special man with murder sentenced to death. As regards the statement of the actress, the young Joseph Ratzinger was a member of the age of 14 Hitlerjugendnek, but not voluntary: it is law enacted in Germany.

Sarandon is a home-page statement by Bill Donohue, president of the American Catholic League responded elmarasztalva also the actress. Donohue pointed out that in its resolution: Finally, Ratzinger deserted the Hitlerjugendből, “so it is now a friend of the Jews and not the enemy of him.”

Source: hír24 / / Source: HVG.hu / Guardian.co.uk

Leave a Reply 286 megnézve, 2 alkalommal mai nap |