< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Terrorcselekmény gyanújával nyomoznak Gyurcsány ellen

| Mobile | RSS

Terrorcselekmény gyanújával nyomoznak Gyurcsány ellen

2011. október 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Terrorcselekmény gyanújával nyomoz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és egyes rendőri-politikai vezetők ellen az ügyészség a 2006 őszi tömegoszlatások kapcsán – erősítette meg a Magyar Nemzet Online szerdai értesülését Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.
IT állások – Jobline.hu

“Megfelel a valóságnak, hogy Völgyesi Miklós feljelentést tett az ügyben” – mondta a szóvivő. Völgyesi Miklós – a Morvai Krisztina nevével fémjelzett Civil Jogász Bizottság társelnöke, aki a 2006 őszi események feltárásán miniszterelnöki megbízottként dolgozó Balsai István szakértő csoportjában is tevékenykedett – két héttel ezelőtt tett feljelentést a legfőbb ügyésznél.

A beadvány Gyurcsány Ferenc mellett egyelőre ismeretlen állami-politikai vezetők, illetve a tömegoszlatások végrehajtásáért felelős rendőrparancsnokok ellen is irányul.

A Balsai-jelentésre hivatkozva a feljelentésben leírja: 15 különféle bűncselekmény mellett felvethető a terrorcselekmény gyanúja is. “A terrorcselekmény megvalósulásához nem szükséges, hogy a lakosságot ‘eredményesen’ megfélemlítsék, elég az arra irányuló szándék” – idézi Völgyesi Miklóst a Magyar Nemzet Online, több példát is hozva a megfélemlítési szándékra a 2006. október 23-i tömegoszlatásból.

Völgyesi 2010-ben a Magyar Hírlapnak fejtette ki nézetét, miszerint Gyurcsány “puccsot tervezett” és 2006 őszén “látta elérkezettnek az időt a harc végső megvívására. Immár bizonyítékok sorából tudjuk, hogy személyesen ő vezényelte az ország felforgatását” – vélekedett a Legfelsőbb Bíróság nyugdíjas bírája, akinek idén augusztus 20-án ” igazságügyi szolgálata, példamutató bírói munkája, valamint a 2006. őszi emberi jogi jogsértéseket vizsgáló Civil Jogász Bizottság társelnökeként végzett tevékenysége” elismeréseként adományozta az államfő – a miniszterelnök javaslatára – a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést.

fortrás:hvg:hu

Leave a Reply 286 megnézve, 1 alkalommal mai nap |