< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Több ezren a Belvárosban: Tragédiába fordult a megmozdulás Pénteken is folytatódtak a sztrájkok Görögországban

| Mobile | RSS

Több ezren a Belvárosban: Tragédiába fordult a megmozdulás Pénteken is folytatódtak a sztrájkok Görögországban

2011. október 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Bár a 48 órás általános sztrájk csütörtökön véget ért, péntekre, illetve a további napokra újabb ágazatok dolgozói hirdettek munkabeszüntetéseket Görögországban.
hirdetés

Pénteken a pénzügyminisztérium dolgozói és banki alkalmazottak folytatták a sztrájkot, míg a dokkmunkások újabb 48 órás munkabeszüntetést jelentettek be. A vezető szakszervezetek a következő hétre újabb sztrájkot ígértek.

Csütörtökön, az általános sztrájk második napján főként az állami cégek alkalmazottai nem vették fel a munkát, így zárva tartottak a minisztériumok, közintézmények, de néhány bank is. Reggel és délelőtt már több órán át szünetelt a busz és metróközlekedés, és az orvosok is csak sürgős eseteket láttak el. Ugyanakkor a légi közlekedés nagyjából normalizálódott.

Csütörtök este a görög parlament megszavazta az újabb megszorító csomagot, amelyről 154:144 arányban véglegesen döntött. A csomag egyebek között az adómentes jövedelemküszöb csökkentését, a nyugdíjak, valamint a közalkalmazotti bérek további mérséklését és a kollektív szerződések felfüggesztését tartalmazza.

Az új megszorító csomag a feltétele annak, hogy Görögország megkapja a tavaly jóváhagyott 110 milliárd eurós nemzetközi hitel következő, 8 milliárd eurós részletét, amely nélkül november közepére fizetésképtelenné válhat Görögország.
Csütörtökön is voltak összetűzések Athén belvárosában, anarchisták egy csoportja csapott össze a PAME görög kommunista szakszervezeti szövetség több ezer aktivistájával. A rendőrség szerdához hasonlóan beavatkozott, könnygázt vetett be. Az összetűzések során közel kétszázan megsérültek, egy 53 éves, szívbeteg férfi szívrohamot kapott és meghalt.
forrás:legfrissebb hirek.hu

Leave a Reply 343 megnézve, 1 alkalommal mai nap |