< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tartalék fővárosban gondolkodnak Japánban ///日本での準備金資本の考え方

| Mobile | RSS

Tartalék fővárosban gondolkodnak Japánban ///日本での準備金資本の考え方

Ha az év eleji földrengés közelebb lett volna Tokióhoz, a következmények katasztrofálisak lettek volna – mondják a javaslat előterjesztői.

Tartalék főváros építésén gondolkodik Japán. A település akkor venné át Tokió szerepét, ha a fővárosban nagyobb földrengés vagy más katasztrófa miatt megbénulna az élet.

A tervet alig nyolc hónappal az ország északkeleti részét romba döntő, 9-es erejű földrengés és a valaha átélt legnagyobb japán szökőár után nyújtotta be politikusok egy csoportja. A katasztrófában közel húszezren haltak meg vagy tűntek el, szakértők azóta is próbálják ellenőrzés alá vonni a megrongált a fukusimai egyes atomerőművet – írta a The Daily Telegraph című brit napilap internetes kiadása.

Ha a földrengés közelebb lett volna Tokióhoz, a következmények katasztrofálisak lettek volna – mondják a javaslat előterjesztői.

A tervezett új város – ideiglenes nevén angol rövidítéssel IRTBBC, Integrált Üdülési, Idegenforgalmi, Üzleti és Tartalék Város – öt négyzetkilométeres területen épülne fel a jelenlegi Itami repülőtér helyén.

A tervet ismertető Isii Hadzsime, a kormányzó Japán Demokrata Párt tagja feltette a kérdést: “Nem jó ötlet-e egy tartalék akkumulátor a nemzet funkciónak ellátásához?”.

A tartalékváros magában foglalna egy irodaház-együttest, ahol vészhelyzet esetén a kormány dolgozna, pihenőhelyeket, kaszinókat, parkokat és a világ legmagasabb, 625 méter magas felhőkarcolóját. Az új városnak mintegy 50 ezer lakója lenne, és mintegy 200 ezren dolgoznának ott. A csoport a költségeket még nem mérte fel, csak annyit közölt, hogy a kiadások 90 százalékát magáncégek finanszíroznák.

A megvalósíthatósági tanulmányra 14 millió jent (több mint 39 millió forintot) kérnének, de az ötlet várhatóan erős ellenállásba ütközik majd a Tokió érdekeit védelmező csoportok részéről.
forrás:hiradó.hu

日本での準備金資本の考え方

今年の初めに近い東京で地震にされていたなら、結果は悲惨だった – 報告者として提案を言う。

資本建設準備金は、日本を考えている。和解は、東京で大きな地震や生活のために麻痺その他の災害の資本金以上となります。

計画は、わずか8カ月、同国の北東部の遺跡の一部、または9地震と津波の後、日本の過去最大規模の経験が政治家のグループによって提出されたされた。約20万人が死亡または専門家がまだいくつかのfukusimaiで損傷原子力発電所を制御しようとしている、姿を消した災害は – デイリーテレグラフ英国の新聞のオンライン版に書いている。

東京で地震が近づいてきたというときに、結果は悲惨だった – 報告者として提案を言う。

計画中の新都市 – 一時的な英語の略語のIRTBBC、統合された旅行、観光、ビジネスとシティ埋蔵として知られている – 伊丹での既存の空港の5平方キロメートルの面積を築いてきました。

“予備電池の国の供給を特色には良いアイデア?”:計画の詳細Isii Hadzsime、日本の統治民主党のメンバーは質問を。

引当金は625フィートの高さfelhőkarcolóját、都市のオフィスビルのアンサンブル、緊急の場合には、政府が機能するために、休憩所、カジノ、公園、そして世界で最も高いが含まれます。新しい街は、約5万人の住民になると約20万人が仕事に。グループは、コストを評価したが、支出の90%が民間企業によって資金調達することを明らかにしていない。

実現可能性の追求に14百万円(以上3900万フォリント)の研究が、アイデアは強力で、東京からの反対と保護基の利益が発生する可能性があります。
ソース:hiradó.hu

Leave a Reply 627 megnézve, 1 alkalommal mai nap |