< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tartozás miatt elsötétülhet ///Esztergom Dette due à Esztergom DIM

| Mobile | RSS

Tartozás miatt elsötétülhet ///Esztergom Dette due à Esztergom DIM

2011. november 8. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Önkormányzati tartozás miatt kikapcsolhatják szombaton Esztergomban a közvilágítást és két hét múlva megszűnhet a közétkeztetés, szerdán rendkívüli ülést tart az önkormányzat, közölte a polgármester hétfőn.

Tétényi Éva elmondta, a közvilágítást szolgáltató Tivi Kft. múlt héten pénteken közölte, 12-én elkezdi a közvilágítás kikapcsolását a településen és a városhoz tartozó külterületeken, ha a város nem fizet ki nyolc napon belül 131 millió forintot.

A világítás megszüntetéséhez 2700 lámpából kellene kiszerelni az izzókat, működésükhöz az áramot az E.on biztosítja, tette hozzá a város vezetője.

A polgármester szerint a társaság jogos követeléseinek nagyobb része a Meggyes Tamás (Fidesz) vezette önkormányzat idejében keletkezett. Januártól augusztusig a város kifizette a közvilágítás havi közel 20 millió forintos díját, de szeptembertől nem tudták fizetni az összeget, mert a fideszes többségű testület nem szavazta meg a költségvetési összegek átcsoportosítását, tette hozzá.

Tétényi Éva közölte, a korábbi vezetés 26 milliárd forintos hitelállománya miatt az önkormányzat adósságrendezési eljárás alatt van. A szigorú gazdálkodás ellenére egy csődeljárás alatt lévő vállalkozó a város számlájáról jogellenesen leemelt 316 millió forintot, így jelenleg a város költségvetésében nem áll rendelkezésre akkora összeg, hogy a jogos igényeket teljesíteni tudják.

A polgármester elmondta, a költségvetés módosítására szerda reggelre rendkívüli ülést hívott össze, ahol a közvilágítás ügye mellett a közétkeztetéssel is foglalkozni kell, mert 17 intézményben elfogyott a működésre szánt összeg. Az étkeztetést végző cégnek 26 millió forinttal tartozik az önkormányzat, a társaság közölte, még két hétig biztosítja a szolgáltatást.

A közvilágítást szolgáltató Tivi Kft. már egy évvel korábban is meg akarta szüntetni a közvilágítást Esztergomban. “Már a választások előtt ki akartuk kapcsolni a közvilágítást, mert már akkor százmillió forint feletti volt a város tartozása. A Meggyes Tamás vezette önkormányzattól kaptunk valamennyi pénzt, de az összeg felével akkor is adósok maradtak” – mondta el 2010 novemberében Drága Bálint ügyvezető az MTI-nek.

“Tétényi Éva polgármestersége előtt Esztergom életében soha nem fordult elő, hogy lekapcsolták volna a közvilágítást. Az elmúlt egy év alatt azonban ez már a második eset, felelőtlen vezetésének következményeként ismét elsötétülhet város” – mondta a Fidesz helyi frakcióvezetője. Steindl Balázs szerint a polgármester nem hajtja végre a bíróság által elfogadott adósságrendezési egyezséget, így az áramszolgáltató sem kapta meg a neki járó összeget, emiatt nem tudja tovább finanszírozni a közvilágítást.

forrás:index.hu

Dette due à Esztergom DIM

La dette municipale hors samedi en raison de Esztergom, éclairage public, et deux semaines après le cessez traiteur, session extraordinaire le mercredi le gouvernement, le maire a déclaré lundi.

Tétényi Eve, a déclaré le service de l’éclairage public Tivi Ltd a annoncé vendredi dernier, 12-I de commencer à éteindre les lumières de rue dans la ville et la périphérie de la ville si la ville ne paie pas dans les huit jours de 131 millions de forints.

La lampe doit être mis en place en 2700 pour enlever l’éclairage des lampes, l’opération en cours pour assurer la E.on, a déclaré le directeur de la ville.

Selon le maire de demandes légitimes de l’entreprise de la plus grande partie de la Thomas Cherry (Fidesz) a conduit le gouvernement dans le temps se leva. De Janvier à août, la Ville a payé pour l’éclairage public jusqu’à 20 millions de forints par mois frais, mais en Septembre, ils ne pouvaient pas payer ce montant en raison de la planche Fidesz-dominés ont voté contre le budget s’élève à être transféré, at-il dit.

Tétényi Eve dit l’ancien moteur de 26 milliards de prêts du gouvernement, car le processus de règlement de la dette est en marche. En dépit de la gestion rigoureuse d’une ville en faillite en compte de l’entrepreneur illégalement désengager à 316 millions alors maintenant budget de la ville pour un montant ne sont pas disponibles pour répondre aux besoins légitimes.

Le maire a dit l’amendement au budget mercredi matin a convoqué une réunion spéciale où l’éclairage public dans la cause de la közétkeztetéssel être abordés, car 17 des opérations pour le montant de la facilité. 26 millions de repas dans la municipalité de l’agence, a indiqué la compagnie fournit un service pour un autre deux semaines.

Le service de l’éclairage public Tivi Ltd est déjà un an auparavant cherché à éliminer l’éclairage public à Esztergom. «Même avant les élections, qui voulait passer à la lumière du public parce qu’elle est d’une centaine de millions de plus que ce qui était des dettes de la ville L’Thomas Cerise conduit le gouvernement local a obtenu un peu d’argent, mais le montant de moitié, voire les débiteurs demeurent.” – A déclaré en Novembre 2010 Cher Valentine gestion du MTI a.

“Tétényi Eve avant le maire de la vie Esztergom jamais venu à l’éclairage public a été éteint par le passé un an, mais c’est le second cas, dim à nouveau à la suite d’une gestion irresponsable de la ville.” – A dit le chef de la faction locale du Fidesz. Balazs Steindl, le maire ne met pas en œuvre le règlement approuvé par le tribunal du règlement de la dette, alors la compagnie d’électricité n’a pas reçu le montant dû à lui, alors elle ne peut plus financer son éclairage public.
Source: index.hu

Leave a Reply 372 megnézve, 1 alkalommal mai nap |