< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán: Ők győztek meg engem

| Mobile | RSS

Orbán: Ők győztek meg engem

2011. november 14. | hozzászólás | Közélet

„Ők győztek meg engem” – válaszolt a Fidesz–KDNP-frakció hétfői üléséről távozóban Orbán Viktor miniszterelnök arra az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) jövőjére vonatkozó újságírói kérdésre, hogy mivel győzte meg a képviselőcsoportot.

A kormányfő fenti szavaihoz csak annyit fűzött hozzá, hogy a megállapodás tartalmát Matolcsy György ismerteti majd. A nemzetgazdasági miniszter azonban a tanácskozásról távozóban azt mondta, Lázár János Fidesz-frakcióvezető ad tájékoztatást az ügyben.

A kormánypárti képviselőcsoportok múlt heti ülése után tartott sajtótájékoztatóján Lázár János úgy nyilatkozott: Orbán Viktor miniszterelnök határozott és kemény volt a tanácskozáson abban, hogy meg kell szüntetni az evát; a frakció azonban arra kéri a kabinetet, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy jövőre emeljék meg az eva kulcsát 35 százalékra, és csak 2013-tól szűnjön meg.

Marad az eva

Megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog – nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülése után.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 312 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: