< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: MEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

MEGHÍVÓ

2011. november 17. | hozzászólás | Katasztófavédelem

MEGHÍVÓ

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az áramszolgáltatók (E.ON Hungária Zrt.; ELMŰ-ÉMÁSZ; EDF DÉMÁSZ) 2011. november 18-án (péntek) 12.00 órakor látványos gyakorlati bemutatóval nyitja meg az E.ON szigetvári villamosenergia-ipari tanpályáján (Szigetvár, József Attila utca 83.) azt a speciális elméleti és gyakorlati képzést, amely segíti a katasztrófavédelem munkatársainak a feszültség alatti üzemzavarokra, havária helyzetekre való felkészülését.
A tanpályán november 18-án kezdetét veszi az a képzés, amelynek során közel 600 tűzoltói beavatkozásokat irányító kollégánk jut majd speciális elméleti és gyakorlati ismeretekhez.

A villamosenergia-iparitanpályáján bonyolított képzésen a hivatásos tűzoltóságok szolgálatparancsnokai, az önkéntes tűzoltóságok rajparancsnokai és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok szakmai állománya vesz részt 30 fős csoportokban az elkövetkezendő időszakban. Ezeket az ország különböző pontjain tartják meg, így az első szigetvári bemutatót követően Budapesten és Hajdúszoboszlón is zajlik majd a tűzoltók felkészítése.

A tanpálya hűen modellezi a villamosenergia-iparban ténylegesen előforduló helyszíneket, berendezéseket és eszközöket. A létesítményben a veszélyhelyzetek, a különböző típusú és feszültségű berendezések mellett az áramütést okozó balesetek megelőzése, a feszültségmentesítés, az oszlopról való mentés eszközeivel és módszereivel is megismerkedhetnek a képzésben résztvevők.

Az induló gyakorlati képzést Bérczi László tű. ezredes, a BM OKF tűzoltósági főfelügyelője, illetve Molnár István az E.ON üzemirányítási vezetője nyitja meg.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, s egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2011. november 17.

BM OKF

Leave a Reply 518 megnézve, 1 alkalommal mai nap |