< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Soltész Miklós: csak szigorú feltételekkel szedhetnének bölcsődei díjat az önkormányzatok

| Mobile | RSS

Soltész Miklós: csak szigorú feltételekkel szedhetnének bölcsődei díjat az önkormányzatok

Soltész Miklós: csak szigorú feltételekkel szedhetnének bölcsődei díjat az önkormányzatok Csak nagyon szigorú szabályok között szedhetnének bölcsődei díjat az önkormányzatok; a díjnak több feltétele van – mondta Soltész Miklós szociális államtitkár csütörtökön a MR1-Kossuth Rádióban.

Az államtitkár elmondta: a kormány már tárgyalta azt az elképzelést, amely szerint bizonyos feltételek mellett fizetőssé válhatnak a bölcsődék a tehetős szülők gyermekei számára.
Soltész Miklós kiemelte, hogy csak ott lehet pénzt beszedni a szolgáltatásért, ahol a fenntartást máshogy nem tudják megoldani az önkormányzatok.
“A szabályok nem azt jelentik, hogy óriási összegeket kell befizessenek a szülők” – mondta, hozzátéve, hogy ha egy családban egy főre 100 ezer forint nettó bevétel jut, akkor maximum 20 ezer forint szedhető be a bölcsődéért.
Kivételt jelent a díj alól, ha valakinek nettó 32 ezer forint alatti jövedelme van, ha súlyos beteg vagy fogyatékos gyermeket nevel, valamint 3 gyermek felett sem kell a díjat fizetni.
Soltész Miklós hangsúlyozta: a gyes jelenleg 28 ezer 500 forint, és néhány éve már dolgozni is lehet a gyes mellett.
“Továbbra is a családtámogatás az egyik legfontosabb terület, ezért fontos, hogy a bölcsődék fenntarthatóak legyenek” – hangsúlyozta a szociális államtitkár.
forrás:hír3.hu

Leave a Reply 397 megnézve, 1 alkalommal mai nap |