< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Schiffer: új gazdaságpolitika helyett kommunistázik a Fidesz

| Mobile | RSS

Schiffer: új gazdaságpolitika helyett kommunistázik a Fidesz

2011. november 21. | hozzászólás | Közélet

Schiffer: új gazdaságpolitika helyett kommunistázik a Fidesz Az LMP frakcióvezetője szerint a Fidesz, miután képtelen arra, hogy új gazdaságpolitikai irányt szabjon az országnak, előveszi a “kommunistázós” kártyát; Schiffer András szombaton, Nagykanizsán tartott lakossági fórumán annak a véleményének adott hangot: a nagyobbik kormánypárt ezzel próbálja az emberek figyelmét elterelni arról, hogy saját dilettáns politikájának köszönhetően soha nem látott megszorító csomagot zúdít az országra.

A Lehet Más a Politika frakcióvezetője az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumába foglalandó, pénteken nyilvánosságot kapott fideszes javaslatról – amely kimondaná, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető – azt mondta, “a rendszerváltás során elsunnyogott” tisztázásra szükség van, de ehhez az MSZP-t is meg kell nyerni.
Ugyanakkor egy ilyen típusú rendezést “a gazdaságpolitikai program meghirdetése helyet csinálni kalandorság, lelkiismeretlenség” – jelentette ki az ellenzéki politikus. Mint mondta, nagyon sok morális probléma azért halmozódott fel a rendszerváltás évei alatt, mert nem volt világos cezúra a régi és az új rendszer között. Az LMP ugyanakkor azt vallja, amit az Alkotmánybíróság 1993-ban kimondott, és “Sólyom László később többször is megerősített: jogállamot nem lehet a jogállam ellenében felépíteni”.
A MSZP-ről és a “legalább ennyire sikertelen kormányzásáról” megvan az LMP véleménye, de azt a pártot, amely “a választók bizalmából az ötödik ciklusban benn van az Országgyűlésben, három ciklusban kormányzati felhatalmazást kapott az emberektől, (…) alkotmányos szinten megbélyegezni túl van minden határon” – fogalmazott.
Mint hozzátette, a törvényjavaslat nem vesz tudomást arról az 1991-es törvényről, amely elszámoltnak fogadta el az MSZMP pártvagyont. “Ezt nem létezőnek tekinteni, szintén kívül van a demokratikus kereteken”.
Schiffer András a kormányzat által a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kezdeményezett tárgyalásokra utalva azt mondta: “bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor futóhomokra épített gazdaságpolitikája megbukott”. Meglátása szerint “minden hamis”, amire a kormány az eddigi gazdaságpolitikát alapozta, “amiért föláldozták a jogállamiságot az elmúlt másfél évben”.
Valószínű nyelvbotlásnak nevezte Orbán Viktor szavait, amikor a kormányfő azt mondta, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtenek. “Nyilván azt kívánta mondani, hogy ezzel a gazdaságpolitikával talán egymillió év alatt lehet tíz új munkahelyet teremteni” – jegyezte meg az ellenzéki párt frakcióvezetője.
forrás: hír3.hu

Leave a Reply 321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: