< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Budapesten a német pénzügyminiszter

| Mobile | RSS

Budapesten a német pénzügyminiszter

2011. december 5. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Budapesten a német pénzügyminiszter
Egyetlen európai ország sem elég erős ahhoz, hogy érdekeit egyedül érvényesítse – mondta Wolfgang Schäuble.

Minden nehézség ellenére az európai gondolat továbbra is él, Európa minden válság közepette csak erősebbé vált – mondta Wolfgang Schäuble német szövetségi pénzügyminiszter hétfőn Budapesten.

A német pénzügyminiszter a Budapesti Corvinus Egyetem díszdoktori címének átvételekor tartott beszédében elmondta: nem szabad megfeledkezni arról, hogy Európa még nem végezte el feladatát. Egyetlen európai ország sem elég erős ahhoz, hogy érdekeit egyedül érvényesítse: külön kicsik vagyunk, közösen erősek – tette hozzá.

Schäuble kijelentette: nagy a felelősségünk, hogy évszázadok háborúskodását legyőzzük, hogy megmutassuk a világ polgárainak, hogy a szolidaritás, az érdekek kiegyenlítése nem olyasvalami, ami valakinek kárt okoz, hanem olyasvalami, ami mindenkinek segít.

Schäuble a közgazdaságtudomány területén, illetve az európai és német gazdaságok versenyképességének javítása érdekében végzett munkájáért, továbbá Magyarország európai integrációs törekvéseinek támogatásáért részesült az egyetem díszdoktori címében.
forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 289 megnézve, 1 alkalommal mai nap |