< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Szeged: – Somogyi könyvtár kiemelt programjai december 8-10 között

| Mobile | RSS

Szeged: – Somogyi könyvtár kiemelt programjai december 8-10 között

2011. december 6. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Mesterségek dicsérete

A legrégibb szegedi mesterségek történetét tárja elénk a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a szegedi Somogyi-könyvtár közös kiállítása. A több részesre tervezett tárlat egy-egy helyi hagyományokkal rendelkező kézműves foglalkozás könyves
emlékeit, ábrázolásait mutatja be,

Elsőként a Mesterségek dicsérete – Kovácsok, szűcsök, szabók című kiállításon céhes dokumentumok, oklevelek, illusztrált mintakönyvek, tanulólevelek, inasrajzok, fotók révén
pillanthatunk be a hajdani műhelyek világába. A bemutató külön színfoltjaként, a régi mesterségek mai művelőinek munkáit is szemügyre vehetjük.

A kiállítást december 9-én, pénteken 17 órakor Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitja meg.

Az ünnepélyes megnyitón közreműködik Kósa Dominika, a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulója, aki népdalokat énekel.
(Képek a mellékletben!)

Selyemfestmények – fotókon

A Mesterségek dicsérete című kiállításhoz kapcsolódik egy másik tárlat, amelyet a Somogyi-könyvtár földszintjéről nyíló Internet-Térben láthat a közönség. E. Somogyi Andrea selyemfestő iparművész munkáiról készült fotósorozat illusztrálja a különleges
technikával készült alkotások finom szín- és formavilágát. A Selyembe álmodott képek című kiállítás december 8-tól január 18-ig tekinthető meg.
Háttér információ: http://www.esa-art.com/

Könyvek karácsonyra – féláron

Idén is lesz árengedményes karácsonyi könyvvásár a Somogyi-könyvtárban. December 8-10-ig
(csütörtökön, pénteken és szombaton) a könyvtár alagsorában az Aréna 2000 Kiadó kiadványait kínálják – féláron.

A választék főként sport-, „kreatív” és gasztro-könyvekből áll. Így a focikedvelőketpéldául az FC Barcelona, A világ legjobb 100 futballistája című könyvekkel lephetjük meg. A kellő fantáziával és kézügyességgel rendelkezők bizonyára örülnének az Életre kelt zoknik, Bohókás textiljátékok, vagy a Négy évszak a lakásban című köteteknek.

A konyhában zajló ünnepi előkészületekhez ad ötleteket a Finomságok ajándékba, vagy a
Karácsonyi édességek című receptkönyv.
Háttér információ: http://www.arena2000.hu/

Leave a Reply 598 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: