< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Államadósság 2002-2010 – Az MSZP kiáll volt miniszterelnökei és pénzügyminiszterei mellett

| Mobile | RSS

Államadósság 2002-2010 – Az MSZP kiáll volt miniszterelnökei és pénzügyminiszterei mellett

Államadósság 2002-2010 – Az MSZP kiáll volt miniszterelnökei és pénzügyminiszterei mellett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerdán közleményben állt ki a szocialista párt volt miniszterelnökei és pénzügyminiszterei mellett azután, hogy a Gyurcsány-kormányok büntetőjogi felelősségének vizsgálatát javasolta a 2002 és 2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló parlamenti albizottság.

Az Országgyűlés testülete szerdai ülésén arra a következtetésre jutott, hogy külön kell választani a Medgyessy- és a Bajnai-kormány, illetve a Gyurcsány-kormányok felelősségének kérdését, ugyanis amíg az előbbiek esetleges gazdaságpolitikai hibái nem alapoznak meg büntetőjogi felelősséget, az utóbbiak tevékenysége miatt ez felvethető.
A szocialista párt vezetője az MTI-hez eljuttatott reakciójában visszautasít minden alaptalan vádaskodást és úgy fogalmaz, “Orbán Viktor és emberei nem bírnak magukkal, nem tettek le arról a szándékukról, hogy politikai ellenfelüket, az MSZP-t minden eszközzel kiiktassák a hazai közéletből”.
Mesterházy Attila szerint a Fidesz azt a “jól ismert módszert” alkalmazza, hogy “hazudj minél nagyobbat, vádaskodj gátlástalanul, kiáltsd ki bűnözőnek ellenfeledet”.
Az ellenzéki politikus szerint a bizottság megállapításának nyilvánvaló szándéka, hogy elterelje a figyelmet a kormány tragikus gazdaságpolitikájáról, bár ez szerinte ezúttal sem sikerülhet. “Mutogathatnak magukon kívül mindenre és mindenkire, ma már mindenki számára világos: súlyos gazdasági, szociális bajainkat kizárólag két ember hülyeségének, Orbán Viktor miniszterelnöknek és gazdasági miniszterének, Matolcsy Györgynek köszönheti az ország” – fogalmaz Mesterházy Attila.
Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága szeptember közepén döntött arról, albizottságot hoz létre annak megvizsgálására, hogy megállapítható-e jogi felelősség a 2002 és 2010 közötti államadósság-növekedés miatt. A testületet erre a számvevőszéki és költségvetési bizottságnak az államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottsága kérte fel július végi jelentésében.
forrás:hír3.hu

Leave a Reply 311 megnézve, 1 alkalommal mai nap |