< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Indul a Milla elnökkeresője

| Mobile | RSS

Indul a Milla elnökkeresője

2011. december 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Olyan alternatív államfőt akarnak, aki “közhatalom nélkül is demokratikus ellenpontja lehet a mértékét vesztett politikai elitnek”.
Indul a Milla elnökkeresője
(FN24)

Alternatív köztársasági elnököt választ 2012. március 15-én az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) nevű Facebook-csoport. Az „ELNÖK, JELENTKEZZ!” címmel meghirdetett kampányt október 23-án jelentették be, most pedig el is indult az Alternatív Köztársasági Elnökválasztás.

“Aki unja a régi arcokat, az álügyeket, annak van alternatíva, hiszen az ország tele van jó arcokkal és jó ügyekkel, csak meg kell találni őket” – állítja felhívásában a Milla, amely szerint olyan alternatív államfő kell, akire a civilek szavaznak, „aki közhatalom nélkül is demokratikus ellenpontja lehet a mértékét vesztett politikai elitnek”. A választás nyilvános. A Milla szerint elnökük hitelességét ez a nyilvánosság garantálja a kiválasztásakor éppúgy, mint a beiktatása után.

Jelentkezni 2102. február 2-ig lehet, egy 60 másodperces vágatlan portrévideóval, amely ezzel a félmondattal kezdődik: „Ha én egyszer elnök lennék…”.

Az egyik mintavideón Karsay Dorottya (a lány, akinek nem tetszik a rendszer), a kampány egyik reklámarcaként arról beszél, hogy elnökként azt tartaná a legfontosabbnak, hogy az emberi jogok mindenki számára maradéktalanul érvényesüljenek Magyarországon.

Forrás: FN24
forrás:hir24.hu

Leave a Reply 1982 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: