< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: “Állítsátok meg Orbán Viktort!”

| Mobile | RSS

“Állítsátok meg Orbán Viktort!”

“Állítsátok meg Orbán Viktort” címmel adott ki közleményt a Vállalkozók Szövetsége, szerintük ugyanis a magyar társadalom többsége “csak abban reménykedhet, hogy nem fagy meg télen saját otthonában”, vagy – ahogy fogalmaznak – “nem hal éhen a XXI század orbánista Magyarországán”. Mindeközben egyháztörvénnyel kapcsolatban is többen emelték fel a hangjukat.

A Vállalkozók Szövetsége azt javasolja, hogy alakuljon meg a demokratikus erőket képviselő Új Ellenzéki Kerekasztal. Úgy vélik ugyanis, hogy az Orbán-kormány “felszámolta a demokráciát, majd az észak-koreai rendszert utánozva szembe halad a világgal”. “A nemzeti összefogás elkerülhetetlen” – olvasható közleményükben. A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) összefogásra szólítja fel a nemzetet, és azt célozza meg, hogy “óvjuk meg a maradék egyharmadot a kétharmadtól”.

A Magyarországi Kisegyházak Szövetsége azt írja, “a holnapi naptól több száz ,eddig törvényesen működő egyházi szervezetet fosztanak meg egyházi státuszától. “Úgy gondolják, hogy ezzel az ügy le van zárva? Lesz majd egy kis nemzetközi tiltakozás,egy két perecske oszt jó napot?” – teszik fel a kérdést. Közleményükben arra is felhívják a figyelmet, hogy a kisegyházak híveinek egy részének szavazata is benne volt a kétharmadban, ők azonban ezt a törvényt nem akarják. “Ez a törvény képes lesz évszázadokig kísérteni, mételyezni a társadalmat” – fejtik ki. Lázár Jánosnak a kisegyházak azt üzenik: Még mindig lehet orvosolni a bajt! Fel kell venni az egyházak listájára minden olyan egyházat,amely nyilatkozik a továbbműködési szándékáról.

Navracsics Tibornak címezte levelét az “ANKH” Az Örök Élet Egyháza, melyben azt kérik, hogy a miniszter a korábban írásos beadványban jelzett, “a mai nap megerősített egyházként történő továbbműködési szándékunknak megfelelően, a mai nap hatályos törvények alapján, egyházként regisztrálja őket.”
forrás:origo.hu

Leave a Reply 348 megnézve, 1 alkalommal mai nap |