< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Erős fogyasztóvédelem, vagy, amit akartok…

| Mobile | RSS

Erős fogyasztóvédelem, vagy, amit akartok…

2012. január 3. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

Erős fogyasztóvédelem A hazai fogyasztóvédelem múlt évi sikereit annak köszönheti, hogy buldog természetével konzekvensen követte a kitűzött céljait! A stratégia oroszlánrészeként erőteljessé vált ez által Brüsszel „ostroma”. A honi fogyasztóvédelem a bevételektől független kiváló kapcsolatot alakított ki a vállalkozók többségénél.

Egyes szakmai szervezetek véleményei alapján hatalmas terület felett vette át az irányítást. A magyar társadalom, húzó ágazatává vált! Az érintettek többsége úgy véli, hogy e terület kiérdemelte az elismerést. Fegyelmezetten el tudta adni magát szakmai körökben, ám tetteire rányomta a bélyegét is. – ez így van rendjén!

A kontrolli feladatát nagyüzemi szemüvegen keresztül vizsgálta, nem is akárhogyan! (Az NFH Dél Alföldi Regionális Felügyelősége az előkelő első helyen végzett) Vészhelyzetekben jól kezelte a problémát, s kellő időben érzékelte a tudatos vásárlók panaszait.

Sikere az ország diadala, és a hazai élelmiszer – biztonsághoz is köthető. Hadat üzent a kereskedelmi láncokban kapható silány „élelmiszereknek”… s egyúttal a külföldi „szemét” helyet hazai élelmiszertermékek vásárlására ösztökélte az embereket!

Nyomatékul, beélesítette a kommandóként hadra fogható élelmiszer-biztonsági, állategészségügyi, valamint a társszervi hatóságokat is. Sajnos, a felügyelők áldozatos munkájának nem volt sajtó visszhangja! Továbbá, nem véletlen hogy a látványos, ellenőrző akcióik, a lejárt élelmiszert átcsomagoló cégek lefülelése rendre tudatosult a vásárlókban. Ezért a tej, a hús s a tartósélelmiszerek megbízhatósága nélkülözhetetlen szegmensé vált a magyar kereskedelem oltárán. Fájdalmas ugyan, hogy a hitvány külföldi termékekkel szemben nincs hatékony ellenőrzés! – mondta egy hazai szakember.

A sokoldalú nehézségek tompították a fogyasztóvédelem, és a szakmai sajtó – Fecsegő magazin – éberségét! A fogyasztóvédelem sikerét, az időben csordogáló EU támogatás is segítette. Az Országos Fogyasztóvédelmi Tanács, az NFH szakértő csapata, valamint a Fecsegő Magazin sokat tehet a vevői bizalom hozzájáruló megerősödéséért, elismertségéért! A szakma ereje a tudatos vásárlókon múlik! A konfliktusokkal terhelt kérdésekben a tudatos vásárlók- Dél-alföldi régióban- teljes bizalmát élvezi Oláh-István László által vezetett fogyasztóvédelmi egyesület!

Rohamosan nő a világpiaci kereslet, és a WTO megállapodás eredményeképp, be kellett engedni az élelmiszert a harmadik világból, az Egyesült Államokból, illetve Ausztráliából is! A nagyobbfajta vihart kavart guargumi botrány után fel fognak értékelődni a vásárlók szemében a hazai termékek, mert biztonságosak, jó minőségűek! A fogyasztóvédelem megerősítése, sajtóalizálása, a társadalmi szervezetek pl., a Tisza- Menti

Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesület jelenléte erősítheti a tudatos vásárlói magatartást…

-oil-

Leave a Reply 1486 megnézve, 1 alkalommal mai nap |