< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Az adóellenőrök is érdeklődnek a nem hagyományos gyógyászat iránt

| Mobile | RSS

Az adóellenőrök is érdeklődnek a nem hagyományos gyógyászat iránt

2012. január 16. | hozzászólás | Nav

Az eddig kevésbé ellenőrzött területeket célzó ellenőrzéseknek újabb állomásaként a közelmúltban a NAV Dél-alföldi régiós adóellenőrei egy természetgyógyászati előadáson jártak.

Az adóellenőrök érdeklődését egy országosan tevékenykedő „szabadegyetem” által újsághirdetésként megjelentetett meghívó keltette fel. A revizorok ellátogattak az előadás színhelyére, a részvételi díjat előre kifizették, melyről nyugtát-, számlát, de még belépőjegyet sem kaptak. Az adóhatóság munkatársai végighallgatták az előadást, megismerkedtek a természetes medicina egy új módszerével, és lehetőségük volt a program végén a témában induló tanfolyamra való jelentkezésre is, melynek árát 10.000 Ft/órában határozta meg az előadó.
Az előadást követően az adóellenőrök felfedték magukat és közölték a próbavásárlás tényét. A helyszínen jelenlévő előadó védelméül szolgálandó elmondta, hogy egy non-profit szervezetként működnek, de adószámmal, nyugtatömbbel nem rendelkeznek. Egy baráti társaságból áll a szervezet és az előadásokért, tréningekért, tanfolyamokért befolyt pénzt működési célra fordítják.
Az adóellenőrök mindent figyelembe véve megállapították, hogy az előadást tartó magánszemélyek mögött nincs bejegyzett társaság, a magánszemélyek adószám nélkül végeznek adóköteles, bevételszerző tevékenységet. A mulasztásért akár 200 000 Ft bírságra is számíthatnak a magánszemélyek azzal, hogy az adóköteles tevékenység folytatása miatt adószám kiváltására is kötelezi őket a NAV.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága

Leave a Reply 279 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: