< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Elméletben elképzelhető Tarlós: teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t

| Mobile | RSS

Elméletben elképzelhető Tarlós: teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t

2012. január 18. | hozzászólás | Közélet

A városvezető felidézte, hogy többször is elmondta: ha változatlan feltételekkel, ilyen örökséggel és ilyen adottságokkal bárki átveszi a BKV-t, akkor “bennünk a legkészségesebb partnerre talál, hogy átadjuk, és megmutathassa valaki, hogy mit tud produkálni ilyen helyzetben”.

Hozzátette: az ország nagyon nehéz helyzetben van, ezért teljesen valószínűtlennek tartja, hogy az állam átvenné a céget.

Tarlós István szerencsétlennek nevezte azt a feltételezést is, amely szerint polgári védelmi szolgálatra kötelezhetnék a buszsofőröket, illetve a járművek karbantartását végzőket. “Ez annyira idétlen feltételezés, hogy hangulatkeltésen kívül semmi másra nem jó” – mondta a főpolgármester, hozzátéve, hogy aki ilyeneket kitalál, az “nem tájékoztatja a közvéleményt, hanem hecceli”.

A főpolgármester beszélt az alkatrészbeszerzés leállásáról is. Mint ismertette, a már évek óta lerobbant járművekből vesznek ki még használható alkatrészeket, és használják fel őket pótlásnak. Hangsúlyozta: ez önmagában nem vezet a BKV leállásához, hanem bizonyos fokú teljesítménycsökkenést okozhat, ami azt jelenti, hogy ritkábban járnak bizonyos viszonylatok.

Szólt arról is: nem tud róla, hogy a BKV-nál probléma lehet a februári bérek kifizetésével.

A kormánnyal kötendő megállapodás kapcsán elmondta, hogy a főváros javaslatai már a miniszterelnöknél vannak, ebben több lehetőséget foglaltak össze és számszerűsítettek. “Remélem, nem arról van szó, hogy azt a játékok játsszuk, amikor két autó szembemegy, melyik rántja el előbb a kormányt” – mondta a főpolgármester.

Atkári János pénzügyi tanácsadó távozásának hátteréről nem akart beszélni, a lapokban megjelenteket “merő találgatásnak, a fantázia szüleményének” nevezte.

A Népszava a szerdai számában írt arról, hogy a korábban Demszky Gábor főpolgármester gazdasági helyetteseként dolgozó Atkári János – akinek nevéhez fűződött a vezetőváltás utáni 2011-es fővárosi “válságköltségvetés”, valamint a még szigorúbb idei büdzsékoncepció is – váratlanul, 16 hónap után közös megegyezéssel távozik február elsejei hatállyal a Városházáról.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 268 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: