< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ez nagy menet volt

| Mobile | RSS

Ez nagy menet volt

2012. január 22. | hozzászólás | Közélet

Hatalmas, többségében nyugdíjasokból álló tömeg vett részt a kormány melletti szimpátiatüntetésen. A Várban mindeközben megfosztották Schmitt Pált doktori címétől.

Így zajlott a békemenet:

19:29 Négyszázezer az egymillió

A Belügyminisztérium esti közleménye szerint a civilek által szervezett “békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt”, rendőri intézkedés nem történt.Miután a tömeg elhagyta a Kossuth teret, este negyed nyolc után újra megindulhatott a közúti forgalom, és ismét teljes hosszában járt a 2-es villamos. A közterület-fenntartók megkezdték a tér takarítását, és rendőrök segédkeztek a hátrahagyott parázsló fáklyák és mécsesek eloltásában.

18:41 Most jön a lényeg!

A békemenet gyakorlatilag lezárult, Lassan mindenki elindul haza. A buszok is járnak már.

A java azonban még csak most jön!

Két bóvliország legkevésbé sem bóvli vízilabdacsapata csap össze 19 órakor. A Magyarország-Görögország pólómeccset kövessék élőben a Sport24-en. Ígérjük, jó lesz!

18:24 Rendkívüli, elegáns

Bencsik András a békemenet egyik szervezője. Korábban a Népszava, a Népszabadság, az Esti Hírlap, a Pesti Hírlap, majd a Demokrata és a Magyar Demokrata újságírója/főszerkesztője. Pár perce az Echo Tv-nek azt nyilatkozta a kormányról: “Magyarország jobbik része ezt akarja”. Hozzátette, hogy Orbán Viktornak “rendkívüli pártja és elegáns fellépése” van.

18:11 Haza

A tömeg egy részét megkérték, hogy menjenek haza. A másik fele viszont még nincs is ott.

18:04 OV nincs egyedül

“Soha nem leszünk gyarmat! Ország világnak üzenjük, hogy Orbán Viktor nincs egyedül” – mondta Bayer Zsolt a Kossuth téren.

17:58 Már a Kossuth téren

A békemenet megérkezett a Parlamenthez. Tudósítónk szerint a Kossuth téren szintén hatalmas tömeg gyűlt össze. “Viktor!” – skandálja a tömeg. Bencsik András szerint egymillióan vannak. A Demokrata főszerkesztője hangosbemondón megköszönte valamennyi résztvevőnek, hogy csatlakozott a menethez. Megvárják, míg megérkezik a tömeg vége, majd eléneklik a Szózatot.

17:44 “A legjobb csajok ma a Várban voltak”

A diplomafosztó utolsó mozzanataként a villanydídzsé lejátszotta Bródy János „Lesz még egyszer” című dalát, majd adományt gyűjtöttek a szervezők, így a közönség is hozzájárulhatott a rendezvény költségeihez. A legjobb csajok ma a Várban voltak, erről biztosított minket riporterünk, aki hamarosan megvacsorázik, majd színházba megy. A jegyek egyébként a feleségénél vannak.

17:31 Énekes menet

A békemenet különböző dalokkal szórakoztatja magát. A repertoár változatos, felváltva éneklik a Himnuszt, a Szózatot, az A csitári hegyek alatt és a Gábor Áron rézágyúja című dalokat.

17:27 Kossuth Lajos azt izente…

17:21 Iránytűt szerzett a köztévé

Megnyugodtunk: úgy tűnik, a köztévé ma otthonhagyta Tüntetéstaszító Iránytűjét. Nem késtek el, sőt, a kollégák kiváló helyről közvetítik a Békemenet méltóságteljes vonulását. Sok a kisgyermekes szülő, az ötvenesek is rengetegen vannak, a szinglihordák viszont ezúttal (is) távolmaradtak. Az LMP Bajcsy-Zsilinszky úti székházának erkélyén „Új ellenállás” és „Without Orbán” feliratú transzparenseket fújdogál a szél.

17:17 Félmillió

Az Echo Tv szerint már 500 ezren tüntetnek a kormány mellett. Szerintünk felesleges elaprózni. Követeljük a kétmilliót.

17:12 Schmitt kalóz már nem doktor

Dísz tér. Miután kivágták a doktor feliratot Schmitt Pál neve elől a megmozdulás egyik fő drapériájából, és bedobták a tömeg közé, a Kalózpárt képviselője szólt a közönséghez. Megítélése szerint az államfő rengeteget tett a szerzői jogi liberalizáció előremozdításáért, ezért tiszteletbeli kalózzá fogadják. A jelképes beavatási szertartás után, a tévétorna hangjaira véget ért a rendezvény.

17:05 Fáklyákkal az Andrássyn

Az Andrássy úton haladó demonstrálók elértek az Operához. A tömeg továbbra is békésen menetel, többen fáklyát gyújtottak.

Útközben is sokan csatlakoznak a Békemenethez, amely így folyamatosan duzzad. Már Patakiékat is beelőzik, így momentán nem tudni, ki vezeti a tömeget. Annyi biztos, hogy hamarosan az Opera elé ér az előőrs. Az átkozott balliberális csürhével szemben itt senki nem fogyaszt alkoholt, még egyetlen laposüveget sem látott tudósítónk.

16:42 “Legyen meleg az igludban”

Diploma(f)osztó. Érsek-Obádovics Nándor lép a mikrofonhoz. Azt kérdi a résztvevőktől, hogy „ki fogja leváltani a hazugság rendszerét?” „Mi!” – válaszolta a tömeg.Egy eszkimó közmondást is elsült, miszerint „Legyen meleg az igludban, legyen olaj a lámpádban, legyen béke a szívedben, és váltsd le Orbán Viktort.” A felszólaló egyébként a 62. helyen szerepelt az LMP országos listáján 2010-ben. Egy négy-öt év körül kislány a Dísz téri patika közelében elesett a rollerével, nagyon megüthette magát, mert fájdalmasan zokogva borult rá nagymamájára.

16:40 “Szeretünk, Viktor!”

16:35 Háromszázezer, harmincezer

Az Echo Tv szerint már most 200 ezren vannak, ám a kormány melletti tüntetők létszáma nemsokára elérheti a 500 ezret is – teszi hozzá a riporter.

16:30 Schmitt = bóvli

Dísz tér: Ferenc Norbert Pumukli radikális szociális munkás kezd. Vehemens, kemény, odapörkölős. Azt mondja, az Orbán-rezsim egyik bóvlija Schmitt Pál, az ország azonban nem bóvli. Megengedhetetlen, ami történt, annak a tolvaj álamfőnek államfőnek mennie kell.

16:27 Echo

Az Echo Tv-ben egyelőre leszbiznek. Az élő kapcsolás még nem kezdődött el.

16:20 Kozmosz a házban

A Kozmosz zenekar dalával kezdetét vette a rendezvény a Várban. Néhányan már táncolnak, többen lábbal verik a ritmust. Egy kifejezetten mutatós lány izgatottan magyarázza telefonon valakinek, hogy „ne oda menj, azok nem mi vagyunk!”

16:12 Vidám vonulást!

A tömeg – a Himnusz eléneklése után – a Hősök terétől elindult a Kossuth térre. Várhatóan délután öt körül érkeznek meg a Parlament elé. A békemenetet a szervezők, Wittner Mária, Bencsik András és Bayer Zsolt vezetik, közvetlen mögöttük pedig Pataki Attila halad.

Nem a Hősök terén lesz forradalom. Azért mondja ezt a Hír24 helyszíni riportere, mert a tévészékház ostromát élőben közvetítő televíziós tudósító a Dísz téren ácsorog. Egyébként mindössze néhány százan várnak a rendezvény startjára, csendben beszélgetnek.

Bencsik András szervező: „ömlik a nép, több százezren vagyunk!”

15:59 Lufira kötötték Orbán Viktort

Körülbelül 2-3 ezren gyűltek össze a Hősök terén, főként idősebbek. A tömeg békés, várják a békemenét kezdetét, a négy órát. Egy lufihoz kötve Orbán Viktort ábrázoló kép látható.

15:54 Sietség

Tudósítónk elaludt, ezért taxival igyekszik a diplomafosztó megmozdulásra, a Várba, és szívből reméli, hogy nemcsak neki van színházjegye este hétre. Egyébként csendes a város, viszont a Clark Ádám téren egy eltévedt turistabusz miatt némileg megtorpantak az autók.

15:52 Menjen a térre, ha ingyen újságra van szüksége!

Tudósítónk szerint a Demokrata és a Magyar Hírlap ingyenes különkiadásait osztogatják a Hősök terén. Nem véletlen, hisz a békemenet egyik szervezője Széles Gábor. A magyar zászlók mellett egyébként “Éljen Viktor”, “Hajrá Orbán Viktor!” és “Orbán a mi emberünk” feliratú transzparensek láthatók.

15:49 Aki pedofil, az hazudik…

A Hősök terén már zászlóerdő fogadja az érkezőket. A lelkes, izgatott arcok között mintha feltűnt volna egy Soros-hasonmás. A Hír24 riportere a nyomába eredt, de egyszerűen eltűnt a forgatagban. Lehet, hogy csak hologram volt. Közben néhány, decensen öltözött hölgy Cohn-Bendit azon mondatán elmélkedik, hogy vajon kell-e félnie a zsidó családoknak idehaza. Konklúzió: aki pedofil, az bizony hazudik és rémhírkeltő is.

15:40 Fuggereznek a Hősök terén

Tudósítónk együtt vonul a Hősök terére tartó tömeggel az Oktogontól. Beszámolója szerint igen erős a rendőri készültség, minden sarkon több egyenruhás izgatottan rádióforgalmaz. Több felvonulón kokárda díszeleg, de zászlóból egyelőre a vártnál kevesebb van. Egy három-négy fős csoport a középkori bankárcsalád, a Fugger-família manipulációiról cserél eszmét.

15:35 Trendi táska Viktorral

Ismét Pécs, ismét szombat reggel. Egy szimpatizáns a miniszterelnök portréjával dobta fel neonzöld válltáskáját.

15:30 Tömve van a Hősök tere

Már most több ezren vannak a budapesti Hősök terén, ahonnan délután 16 órakor indul a kormánypárti békemenet a Parlament elé.

15:25 Last minute az ország minden tájáról

Pécsről szervezett busz indult reggel, így hozták a kormánypárti szimpatizánsokat.

15:04 Nyugati felhő közelg…

Bár szombat délelőtt átmenetileg csökkent a felhőzet, és a nap is kisütött, a tüntetőkre nyugat felől sötét felleg leselkedik. A köpönyeg.hu előrejelzése szerint a késő délutáni óráktól egyre többfelé várható csapadék: sokfelé havazás, havas eső, eső várható. A DNy-i, Ny-i szél erős, helyenként viharos lesz. Jelentős mennyiségű eső lehet, illetve az északkeleti tájakon éjfélig 5 cm körüli friss hó hullhat.

15:00 Kisokos kezdő demonstrálók számára

Nem tudja, hogyan öltözzön a tüntetésre? Érdekli, hogyan találhatja meg élete párját a demonstráción? Fogalma sincs, mit vigyen magával vagy hogyan kerülhet élő adásba? További információk itt.

14:45 Békefosztás és diplomamenet

Ha Ön az elmúlt másfél hétben esetleg nem olvasott újságot/nem nézett tévét/nem hallgatott rádiót, akkor ide kukkantson, mert itt elolvashat mindent Schmitt Pál és a plágium intim kapcsolatáról.

Vagy a békemenet? Arról nem tudja, hogy mi fán terem? Akkor ide kattintson!

14:20 Térkép az eligazodáshoz

A narancssárga jelzés a kormányvédő békemenetet, a kék a plágiumbotrányhoz kapcsolódó diplomafosztót, a piros pedig – bónuszként – a vasárnapi Klubrádió melletti tüntetést jelöli.

forrás:hír24

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |