< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Botrányok sora az esztergomi képviselők ülésén

| Mobile | RSS

Botrányok sora az esztergomi képviselők ülésén

2012. január 27. | hozzászólás | Közélet

Tétényi Éva felszólította polgármesteri hivatal dolgozóit: még egyszer ne forduljon elő, hogy a személyesen neki címzett leveleket kiosztják a képviselőknek, majd közölte, hogy az alpolgármester jelölése az ő joga.

A testület első olvasatban tárgyalta a város 2012-es költségvetését, amely a tavalyi 18 milliárd forintról 7 milliárdra csökkent a városi intézmények állami átvétele miatt.

Tétényi Éva polgármester úgy látja, hogy a biztonságos működéshez elégséges lehet a rendelkezésre álló összeg, de a fejlesztésekre nincs fedezet.
Nyíri Attila MSZP-s képviselő a következő ülésre arról kért kimutatást, hogy miért kell peres eljárások fedezetére 398 millió forintot beállítani, valamint utalt arra, hogy a másfél milliárd forintos adósságteherrel szemben ugyanekkora összeget terveztek be ingatlanértékesítésből, de ez “csak papíron biztosít egyensúlyt a költségvetésnek”.

Az előterjesztés tárgyalása közben a nézők közül három idősebb férfi többször kartonpapírra írt “Menjetek békével”, “Diploma rendben van?” feliratokat mutatott fel. A fideszes képviselők megkérték a polgármestert, hogy utasítsa rendre őket, mivel a tanácskozás rendjének biztosítása az ő feladata.
Pál György (Fidesz) felhívta a figyelmet, hogy a szabályok szerint az ülésteremben a nézők nem nyilváníthatnak véleményt.

A testület nem vette napirendre a polgármester önfeloszlatásról szóló előterjesztését. Tétényi Éva indoklása szerint a testület 2011-ben egyetlen közmeghallgatást sem tartott, nem működőképes, nincs érdemi párbeszéd a fideszes többség és a testület ellenzéki tagjai között. “Ezért minden ülésen előterjesztem az önfeloszlatást” – mondta.

Steindl Balázs, a Fidesz-frakcióvezetője közölte, hogy a polgármesteren is múlik az együttműködés, hozzátéve, hogy az alpolgármester megválasztása a működőképességet szolgálná.
Pál György az ülésen egy levelet ismertetett, mint mondta, a hivatali levelei között találta. Az irat szerint a kormányhivatal felszólította a polgármestert, hogy február 23-ig a testület válasszon alpolgármestert.

A képviselő indítványára a fideszes többség szavazataival elfogadták, hogy a jövőben minden testületi ülésre előterjesztik az alpolgármester megválasztását.
Tétényi Éva felszólította polgármesteri hivatal dolgozóit: még egyszer ne forduljon elő, hogy a személyesen neki címzett leveleket kiosztják a képviselőknek, majd közölte, hogy az alpolgármester jelölése az ő joga.

“Miután a Fidesz-frakció az alakuló ülés után, másfél évvel ezelőtt kinyilvánította, hogy fél évig nem ad alpolgármestert, csak akkor lehet szó alpolgármester jelöléséről, ha a frakció együttműködő magatartást tanúsít” – jelentette ki.

MTI

forrás:népszavaonline.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: