< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brüsszel keményen büntet – elzárják a pénzcsapot

| Mobile | RSS

Brüsszel keményen büntet – elzárják a pénzcsapot

Az Európai Bizottság átmenetileg felfüggesztette a Lettországnak szánt támogatási összegek további folyósítását azzal az indoklással, hogy Riga nem ellenőrzi megfelelően a pénzek felhasználását.
Hogyan finanszírozható Magyarország 2012-ben? Miből lesz itt növekedés? Jön a Napi Gazdaság makrogazdasági konferenciája – ahol választ kap a kérdéseire.

A lett pénzügyminisztérium közlése szerint a bizottság két-három hónapot adott arra, hogy kidolgozzanak egy akciótervet, amely biztosítja a támogatások megfelelő felhasználását és kiküszöbölje az ellenőrzésben meglévő esetleges hiányosságokat.

A pénzügyi tárca közleményében arra is kitért, hogy mindenben együttműködik a bizottsággal, és fel fogja tárni azokat az alapelveket, amelyek alapján a támogatási összegek elosztása zajlik, és igazolni fogja, hogy a rendszer megfelelően működik.

Rigai közlés szerint a folyamatban lévő projektekhez a bizottság folyósítja a támogatást. Hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy a brüsszeli pénzek szabálytalan felhasználása évek óta probléma Lettországban és Litvániában.
forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 1925 megnézve, 1 alkalommal mai nap |