< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Elefántcsontpart továbbra is hibátlan az Afrika-kupán

| Mobile | RSS

Elefántcsontpart továbbra is hibátlan az Afrika-kupán

2012. január 31. | hozzászólás | Sport

A torna legnagyobb esélyesének tartott elefántcsontparti válogatott Angola ellen sem hibázott az Afrika-kupán, és százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül jutott tovább a B-csoportból.

Elefántcsontpart számára ugyan már nem bírt komoly téttel az Angola elleni találkozó, a legnagyobb esélyes azonban nem adott helyet a rosszindulatú spekulációknak, és bár felforgatott összeállításban lépett pályára, komolyan vette a meccset.

A meccs elején inkább az angolaiak léptek fel bátrabban, a vezetést mégis Elefántcsontpart szerezte meg: a 33. percben a labda szerencsés körülmények között került Emmanuel Eboué-hoz, aki közelről nem hibázta el a lehetőséget és megszerezte a vezetést csapatának. 1–0.

A folytatásban hiába próbálkozott Angola, nem tudott gólt szerezni, így a nyomás egyre nagyobb volt a csapat játékosain. A másik meccsen már Szudán is vezetett, így ekkor Angola már csak hajszállal volt jobb riválisánál.

A 65. percben pedig aztán annyival sem, az angolaiak kapusa rosszul értette meg magát védőjével, így a gólvonal felé pattogó labdát Bony-nak már csak az üres kapuba kellett segítenie. 2–0.

Ezzel a találattal már kiesésre állt Angola, és mivel a 80. percben Szudán második gólját is megszerezte Burkina Faso ellen, az utolsó tíz percre már eldőltek a lényegi kérdések. Angola az utolsó percekben sem tudott újítani Elefántcsontpart ellen, Drogbáék mellett a csoportból végül Szudán jutott tovább másodikként.

A legjobb nyolc között Elefántcsontpart a társrendező Egyenlítő-Guineával, Szudán pedig Zambiával találkozik.

Elefántcsontpart–Angola 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Eboué (33.), Bony (65.)

Szudán–Burkina Faso 2–1 (1–0)
Gólszerzők: el-Tahir (33., 80.) ill. Dagano (90.)

forrás:mno.hu

Leave a Reply 1892 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: