< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Eszenyi Enikő mindenkit beelőzött

| Mobile | RSS

Eszenyi Enikő mindenkit beelőzött

2012. január 31. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Eszenyi Enikőt választották az év művészének. A Vígszínház igazgatója szerint ma kevés felületet kap a kultúra, ezért reméli, hogy ez az elismerés egyben lehetőség is a művészek felkarolására.

Művészeket, médiaszemélyiségeket, civil hősöket, szakembereket és a jövő reménységeit díjazta a szakma és a közönség. Az Év Embere gálán azok vehették át az elismeréseket, akik a 2011-es évben kiemelkedőt alkottak, s akiket példaképként állíthatnak a közvélemény elé.

Az év művésze kategóriában Varró Dánielt, Jancsó Miklóst, Snétberger Ferencet és a Quimby együttest is jelölték, de a díjat Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Vígszínház igazgatója vehette át.
– Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy jelöltek. Azt hiszem, a nézők érzik azt, hogy mi mit dolgozunk a Vígszínházban, hogy ez a társulat mennyire szereti azt, amit csinál. A hivatásomat mindig is szenvedélyesen komolyan vettem és azt csinálom, amit szeretek. A nézők érzik azt, amikor valaki teljesen odaadóan dolgozik másokért. Ez a díj számomra nagyon nagy öröm – mondta a STOPnak Eszenyi Enikő, aki szerint nagyon sokat segítene, ha a művészekről még többet írnának főleg most, amikor a kultúra nagy bajban van.

Az év médiaszemélyisége Ördög Nórát, Bochkor Gábort, Sebestyén Balázst és Várkonyi Andreát is maga mögé utasítva Gundel Takács Gábor lett. A Maradj talpon! műsorvezetője azonban épp az “eltüntető show” felvétele miatt nem tudott részt venni a díjátadón. Akárcsak az év szakemberének választott Zacher Gábor. A toxikológus állítólag a Vörös-tengeren búvárkodik, így majd később veszi át az elismerést.

A jövő reménysége Máté Bence lett.

– Öt éve még iskolába jártam, az érettségin is úgy kellett átrugdosni. Nem gondoltam, hogy egyszer az év reménysége leszek – mondta a természetfotós.

Máté Bence természetfotós veszi át “A jövő reménységének” járó díjat
Fotó: STOP/Leéb Ádám

Tavaly Weisz Fannit választották az év civil hősének, idén ezt az elismerést Koleszár Balázs kapta, akinek egy karral sem kellett lemondania szenvedélyéről. A sportoló egy új protézis feltalálásával kapta vissza a motorozás örömét, amire négy társának is esélyt adott.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 1916 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: