< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Antik tárgyakat rejtett a csomag

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Antik tárgyakat rejtett a csomag

2012. január 31. | 1 Hozzászólás | Nav

Két esetben eredményesen akadályozták meg antik dísztárgyak kivitelét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Főigazgatóság pénzügyőrei.

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren két kínai állampolgár jelentkezett kilépésre. Az Utasbiztonsági Szolgálat munkatársainak jelzése alapján a pénzügyőrök tételes vámvizsgálatot végeztek, amelynek során antik jellegű dísztárgyakat találtak. A két kínai állampolgár csomagjai összesen 83 darab antik jellegű tárgyat rejtettek – többek között cukortartót, tea-, kávékiöntőt, érmét, vázát, tányért, több mint 8 millió forint becsült értékben.

A NAV pénzügyőrei a tárgyakról – kivitelezésük, jellegük alapján – feltételezték, hogy a kulturális javak körébe tartoznak, ezért szakértői véleményt kértek. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Műtárgy-felügyeleti Irodája megerősítette a gyanút, ezért – mivel az utasok az ilyen jellegű tárgyak kiviteléhez szükséges engedéllyel nem rendelkeztek – azokat a pénzügyőrök lefoglalták és visszaélés kulturális javakkal bűntett megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségre.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 2013 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: