< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Erre készüljön: -20 fok, a hétvégén pedig hóvihar Mínusz húsz fokos hideg, a hétvégén hóvihar várható

| Mobile | RSS

Erre készüljön: -20 fok, a hétvégén pedig hóvihar Mínusz húsz fokos hideg, a hétvégén hóvihar várható

2012. február 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szerdán zord reggelre ébredhetünk, néhol -20 fok köré süllyed a hőmérséklet. Napközben sem lesz melegünk, -4 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.
hirdetés

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint az északkeleti szél megerősödik, ami tovább rontja a hőérzetünket. Dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem alakul ki.

Csütörtökön tovább vastagszik a felhőzet, de északon még többórás napsütés is lehet. Este a déli határszélen már kialakulhat hószállingózás. Délután már csak -9 és -4 fok közötti értékeket mérhetünk, tovább csökken a hőmérséklet.

Pénteken már borongós időre számíthatunk, délkeleten többfelé, máshol szórványosan várható havazás. Délkeleten már jelentős mennyiségű hó hullhat, viharos szél kíséretében, így hófúvások is előfordulhatnak. Délután -10 és -5 fok valószínű, rendkívüli hidegre készüljünk!

Szombaton és vasárnap kemény téli idő lesz. A borult égből többfelé várható havazás. Főleg a Duna-Tisza-köze déli részén, és a Tiszántúlon jelentős, 20 cm-t meghaladó mennyiségű hó eshet. Többfelé viharossá fokozódik az É-i szél, mely keleten komoly hóátfúvásokat okoz. Zord időre készüljünk, a közlekedésben várhatóan komoly fennakadások lesznek!

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 388 megnézve, 1 alkalommal mai nap |