< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Vegyi anyagok

| Mobile | RSS

Vegyi anyagok

2012. február 3. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

Vegyi anyagok

A vegyianyag-, a műanyag- és a gumiipari ágazat az EU legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő iparágai közé tartoznak. Együttesen mintegy 3,2 millió munkahelyet biztosítanak több mint 60 000 cégnél. 2007-ben az EU-ban 537 milliárd euró értékű vegyi anyag került értékesítésre, ami a globális vegyianyag-értékesítés mintegy 30 %-ának felel meg. Éppen ezért a jogszabályalkotás, a jogszabályok helyes alkalmazása és megfelelő végrehajtása nem csak az egészség- és környezetvédelmi célkitűzések megvalósítása, hanem a vegyianyag-iparág versenyképessége szempontjából is rendkívüli jelentőséggel bír.

A hatóságok és az iparág számára a legjelentősebb szabályozási kihívások a (vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló) REACH Deutsch (de) English (en) français (fr) , illetve a(z anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló) CLP Deutsch (de) English (en) français (fr) rendelet megfelelő alkalmazásában rejlenek. Emellett a Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság a felelős az EU-ban a vegyi anyagokra (pl. műtrágyák, tisztítószerek stb.) vonatkozó ágazatspecifikus jogszabályokért.

Ezek a weboldalak (Vállalkozáspolitika és ipar / Vegyi anyagok) a téma iránt érdeklődő olvasó számára bővebb információt nyújtanak a vegyi anyagokra vonatkozó jogszabályokról, valamint a versenyképességgel kapcsolatban folyamatban lévő munkáról. Ahol szükséges, rendelkezésre állnak más bizottsági szolgálatok és/vagy érintett szereplők munkájának megjelenítését lehetővé tévő linkek. Az Európai Bizottság több szolgálata részt vesz az ezen a téren folyó munkában. A főbb szereplők a Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóság, a Környezetvédelmi FőigazgatóságEnglishdanskDeutschελληνικάespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska, a Közös KutatóközpontEnglish, az Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi FőigazgatóságEnglish, a Foglalkoztatási, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatóság és Közlekedés English (en) . Az általános ágazati cél a fenntartható fejlődés megvalósításához, valamint a lisszaboni célkitűzések teljesítéséhez szükséges keretfeltételek biztosítása.

forrás:Egészség- Európa Unió Az Európa Unió Közegészségügyi Portálja

Leave a Reply 1399 megnézve, 1 alkalommal mai nap |