< Böngészés > Főoldal / HITA, Közélet / Blog article: A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke átadták az „Év Befektetője” díjakat.

| Mobile | RSS

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke átadták az „Év Befektetője” díjakat.

2012. február 14. | hozzászólás | HITA, Közélet

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke átadták az „Év Befektetője” díjakat. A díjazott projekteket a HITA által támogatott beruházások közül választják ki. Az immáron hagyománnyá érett eseménynek 2012. január 26-án a Parlament felsőházi terme adott otthont. A nemzetgazdasági miniszter – a HITA javaslatára – azon kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó vállalatoknak ítélte oda a díjat, akik 2011-ben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, a foglalkoztatottság növeléséhez.

A rendezvényt Dobos Erzsébet, a HITA elnöke nyitotta meg, majd Cséfalvay Zoltán, parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár köszöntötte a jelenlévőket. A vendéglátók hangsúlyozták a kölcsönös bizalom jelentőségét a befektetési helyszínként Magyarországot választó vállalat, és a befektetést támogató gazdasági kormányzat között. Az elnök asszony jelezte, hogy az év második felében a HITA szintén díjjal ismeri el a kiemelkedő export- és beszállítói teljesítményt nyújtó vállalatokat.

Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása díjat a Mylan, a világ harmadik legnagyobb generikus gyógyszergyártó cége vehette át közel 60 millió eurós, 320 főnek munkahelyet biztosító komáromi beruházásával.

Az év legnagyobb volumenű bővítése díj az ország legnagyobb ipari termelő vállalatát, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-t illeti. Az Audi Hungariánál megvalósuló több mint 900 millió euró összberuházási értékű új járműgyár részeként pótlólagos beruházással présüzem és ahhoz kapcsolódó ipari infrastruktúra létesül, mely 300 új munkahelyet teremt.

Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata elismerést a Jabil vehette át, mely 670 fővel gyarapította dolgozói számát Tiszaújvárosban 4G-s kommunikációs technológia gyártását célzó projektjével.

Az év legnagyobb új regionális szolgáltató központját létrehozó vállalata a 2011-es évben az AGCO Hungary Kft. lett. A Budapesten megvalósuló új SSC beruházás a cég 16.000 alkalmazottjának nyújt IT szolgáltatásokat szerte a világon. A vállalat további üzleti funkciók telepítését tervezi a budapesti szolgáltató központjába.

A K+F együttműködésért díjat idén a Robert Bosch Kereskedelmi Kft. vehette át, kutatás és fejlesztés területén betöltött szerepe, valamint az egyetemekkel és kutatóintézetekkel megvalósított kiemelkedő kapcsolata miatt.

Az ipari park és az önkormányzat befektetésösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül a Legjobb ipari park címet a Polgár Ipari Park nyerte el.
forrás:hita

Leave a Reply 432 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: