< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 50 civil szervezet kér kegyelmet Geréb Ágnesnek

| Mobile | RSS

50 civil szervezet kér kegyelmet Geréb Ágnesnek

2012. február 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen.

Mint ismert: a Fővárosi Ítélőtábla, lényegesen súlyosbítva az elsőfokú bíróság döntését, 2012. február 10-én jogerősen két év letöltendő fogház büntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltás büntetésre ítélte Geréb Ágnest, mely után a szülész-nőgyógyász kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy dr. Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen. A két szervezet csütörtökön megírt leveléhez 24 óra alatt csatlakozott 50 civil szervezet ill. közéleti személy, valamint az ügy egyik sértettje is.

A szervezőknek több mint 250 magánszemély is jelezte csatlakozási szándékát. A kegyelmi kérvényt támogató levél és a szervezeti csatlakozók névsora, ahogyan azt a Köztársasági Elnök Úr részére postázták, itt olvasható!

Mint tegnap beszámoltunk róla: fideszes képviselők is kiálltak Geréb Ágnes mellett. Szabó Erika, Ékes Ilona és Bábiné Szottfried Gabriella fideszes országgyűlési képviselők levélben fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, hogy kegyelmet kérjenek.
forrás:iggogle.hu

Leave a Reply 304 megnézve, 1 alkalommal mai nap |