< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: KÖZLEMÉNY Hamis a baba

| Mobile | RSS

KÖZLEMÉNY Hamis a baba

2012. február 18. | hozzászólás | Nav

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei Vámosszabadi térségében tartottak ellenőrzést, amelynek során két szlovák honosságú kamionból hamisított játékokat és papucsokat találtak.

Az egyik kamionból a legális rakomány közé rejtve összesen 8400 db Thomas & Friends, Astro Boy és Lego hamis márkajelzéssel ellátott játék került elő, amelyek értéke megközelíti a 8 millió forintot.

A másik tehergépkocsi rakományában a pénzügyőrök 18.288 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak, 16 és fél millió forint értékben.

Egy másik esetben Budapesten, egy belvárosi raktárhelyiség pincéjében 616 darab védett márkajelzéssel és felirattal ellátott “Boss” inget, pólót és öltönyt foglaltak le a NAV pénzügyőrei, összesen 8.300.000 Ft értékben.

A Bevetési Főigazgatóság munkatársai az összesen több mint 32 millió forint értékű játékokat, papucsokat és ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen jelentős értékre elkövetett szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 314 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: