< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: TISPOL Operation ”Truck” európai közlekedésbiztonsági kampány

| Mobile | RSS

TISPOL Operation ”Truck” európai közlekedésbiztonsági kampány

2012. február 18. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A TISPOL Operational Group 2012. évi ellenőrzési terve alapján a „European Operation Truck” közlekedésbiztonsági akció európai szintű végrehajtására 2012. hetedik hetében kerül sor, mely a tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL ellenőrzés 2012. 14-én, 15-én és 16-án kerül végrehajtásra. Az egyes rendőri szervek az ellenőrzést legalább napi 8-8 órában és azokon a helyszíneken hajtják végre, ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak.

Az ellenőrzés során jelentkező műszaki jellegű feladatok nagy számára tekintettel a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság területileg illetékes szerveivel.

Az akció végrehajtásának kiemelt feladata a mind a magyar mind a külföldi tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok ellenőrzése.

Az ellenőrzések a járművezetők általános ellenőrzésén túl a különböző szükséges okmányok meglétének és érvényességének vizsgálatára, valamint az alábbiakra terjednek ki:

menetíró készülékkel kapcsolatos szabályszegések;

vezetési és pihenőidő szabályainak a megsértése;

sebességtúllépés;

túlsúlyos járművek;

rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságok;

ADR szabályszegések;

jármű műszaki állapotának hiányosságai.

Az ellenőrzés a rendkívüli időjárási helyzet függvényében eltérően alakul megyénként, azonban a szabálysértő járművezetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak.

ORFK Szóvivői Iroda

Leave a Reply 288 megnézve, 1 alkalommal mai nap |